De beste bieren voor de wintermaanden

De winter is nu niet bepaald bekend vanwege de overvloed aan lekkere bieren die er in dit seizoen gebrouwen worden. De echter liefhebber laat zich daar echter niet door van de wijs brengen. Er zijn immers genoeg mogelijkheden om toch gewoon van bier te genieten in de winter. Sterker nog, er zijn voldoende bieren die wel speciaal voor de wintermaanden geschikt zijn. Je moet ze alleen even weten te vinden. Gelukkig wordt dat steeds makkelijker. Om je toch een beetje te helpen kan je in ieder geval met deze smakelijke tips aan de slag.

Echt bier voor de winter

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat er een aantal bieren zijn die specifiek in de winter worden aangeboden. Voorbeelden zijn Winterbok van Grolsch en Winterbier van Hertog Jan. Dit zijn bieren die slechts beperkte tijd te krijgen zijn en die qua smaak aangepast zijn op de winter. Zo zitten er vaak wat ingrediënten in die specifiek de smaak wat zoeter maken dan bij veel andere bieren het geval is. Dit is wel ook precies de aantrekkingskracht van deze bieren te noemen. Deze moeten dus bovenaan je lijstje staan voor de komende maanden.

Kleine brouwers

Er zijn ook een aantal kleine independent brouwers die bieren maken die in de winter net iets beter tot hun recht komen. Een goed voorbeeld hiervan is Bloedbroeders. Dit is een bier dat bij Kompaan Brouwers vandaan komt. Het bier kan je misschien bekend voorkomen omdat het in het verleden al eens de prijs voor beste bier van Nederland heeft gekregen. Dat het in de winter nog beter smaakt maakt het dus ook extra aantrekkelijk om juist nu eens een keer te gaan proeven waar al die aandacht nu eigenlijk op gebaseerd is. Je plaatselijke slijter kent trouwens nog meer van dit soort brouwers.

Bieren uit België

Bier uit België kan eigenlijk altijd. Dat neemt niet weg dat er wel een aantal verschillen tussen de perfecte momenten zitten om van bepaalde bieren te genieten. Als het gaat om een echte Belgische topper die in de wintermaanden net iets beter smaakt dan in de zomermaanden, dan is Grimbergen Blanche wel een hele goede optie. Dit is weliswaar een bier dat licht van kleur is en daardoor eerder met de zomer wordt vereenzelvigd, maar dit is allesbehalve terecht. Dit bier is namelijk juist in de winter perfect vanwege de zoete smaak die eraan zit.

De zware aanrader

Tot slot is er nog een zware aanrader. Zware bieren doen het in de winter iets beter dan in de volle zomerzon. Het beste voorbeeld is misschien wel Grand Prestige van Hertog Jan. Naast het Winterbier van deze brouwer is ook deze creatie zeker zeer geschikt voor de koude maanden rond de jaarwisseling. Vooral ook omdat je er lekker warm van wordt omdat het alcoholpercentage wat hoger ligt dan bij de meeste andere bieren op deze lijst. Dit is op zichzelf al een aantrekkelijk pluspunt van dit soort bieren te noemen. Alle reden om het dus eens te proberen.

2 thoughts on “De beste bieren voor de wintermaanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwe trend op telefoongebied: opvouwen

Het mag duidelijk zijn wat de volgende grens is die door telefoonfabrikanten verlegd gaat worden. Het opvouwen van smartphones wordt...

Zo laat je iedereen in huis veilig internetten

Als man zorg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familie. Die probeer je bijvoorbeeld te beschermen als...

De meeste goals zie je bij Paris Saint-Germain

Van de koplopers in de vijf grote Europese voetbalcompetities scoort Paris Saint-Germain de meeste doelpunten. De ploeg uit de Franse...

De 4 mannelijkste jassen voor deze winter

De koude dagen van het jaar zijn in Nederland niet zonder goede jas te trotseren. Dit geeft je mooi ook...

De beste bieren voor de wintermaanden

De winter is nu niet bepaald bekend vanwege de overvloed aan lekkere bieren die er in dit seizoen gebrouwen worden....