De keuzes die elke moderne man sieren

Share

Je kleding en schoenen zijn op orde en het kapsel is perfect in model. En toch ontbreekt er nog iets aan je stijl. Je kunt er alleen je vinger maar niet op leggen wat dat dan is. In dat geval is het goed om eens te kijken naar de mode die je draagt. Hier kan je namelijk al het verschil mee maken. Een goed gekozen combinatie van accessoires kan bijvoorbeeld je gehele imago een duw in de goede richting geven. Daarom is het ook aantrekkelijk om hier eens wat meer aandacht aan te besteden. Kies de volgende items.

Begin bij je horloge

Een belangrijk item dat absoluut een grote rol speelt, is het horloge. Hoewel het misschien verleidelijk is om te denken dat je de tijd wel op je telefoon kunt zien, is niets minder waar. Ja, je smartphone heeft een klok. Nee, het ziet er niet mannelijk uit om steeds je telefoon uit je broekzak te vissen en opzichtig naar de klok te kijken. Je bent dan veel beter af met een horloge. Het is subtieler en het staat ook gewoon heel veel mooier. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om een goed horloge voor jouw stijl te kiezen.

Zorg dat alles past

Ook niet onbelangrijk, zorg dat alles wat je draagt past. Daarmee wordt niet alleen bedoeld dat het moet matchen. Het moet ook echt daadwerkelijk als gegoten zitten als je het draagt. Dat betekent dus dat te strak geen goede optie is, maar te wijd ook absoluut niet aantrekkelijk is. Het is belangrijk om dus alles goed op maat te kiezen. Bovendien geeft dit je een stimulans om gezond te eten en voldoende te bewegen. Passende kleding moet natuurlijk wel ook passende kleding blijven. Alle reden om je hier dus vol overgave op te storen als je je stijl gaat updaten.

Kleine nuances aanbrengen

Door je kleding net even anders te dragen kan je ook veel communiceren over je stijl. Lange mouwen kan je bijvoorbeeld oprollen. Je kunt natuurlijk ook voor korte mouwen gaan. Alleen kan je als moderne man natuurlijk zelf ook wel bedenken dat je hier met twee heel verschillende soorten uitstraling te maken hebt. Het hangt er maar net van af welk type je bent. De opgerolde mouw kan heel goed passen bij heel veel stijlen. Dat geldt overigens ook voor heel veel andere kleine nuances die in een kledingstijl zijn aan te brengen als je goed kijkt.

Een beetje durf tonen

De wereld van de mannenmode is in de afgelopen tien jaar ook flink veranderd. De normale kledingstijl van weleer heeft eigenlijk geen plaats meer in de moderne wereld. Het is juist zo dat het belangrijk is om een beetje durft te tonen als moderne man. Waar je voorheen al snel een etiket van modepop opgeplakt kreeg, daar is het tegenwoordig juist een vraagteken wanneer je niet bewust bent van de mode. Daarom is het vooral ook belangrijk om echt een specifieke stijl te zoeken en je hier volledig op te storten. Daar is een beetje durf bij nodig.

Kies voor een bril

Wat geldt voor mode, geldt eigenlijk ook voor brillen. In het verleden koos een sterke man misschien liever voor lenzen om zijn zwakke plek te verhullen. Tegenwoordig is dat wel anders. Een mooie bril is niet alleen functioneel, hij is ook gewoon een sterk accessoire. Alle reden om je dus ook drukt te maken om de bril die je draagt. Sterker nog, het is belangrijk om verschillende brillen te kunnen dragen zodat je altijd iets passends bij je outfit hebt. Dat maakt je mogelijkheden alleen maar nog groter. Zorg hier dus voor zodra het kan.

Laat je goed inspireren

Het is niet nodig om je eigen stijl vanaf het nulpunt op te bouwen. Sterker nog, dit kan natuurlijk helemaal niet. We krijgen zoveel indrukken de hele dag, het zou wel raar zijn als we daar helemaal niet door beïnvloed werden. Daarom is het goed om je te laten inspireren. Bekijk eens wat mannen die je bewondert als het om hun stijlkeuzes gaat. Kijk wat je mooi vindt en kijk vooral ook waar je nog verbeterpunten of nuanceverschillen ziet. Daar kan je dan mee aan de slag om de stijl je eigen te maken.

Vraag voldoende advies

Het is natuurlijk goed om je te laten inspireren. Het is daarnaast ook aan te raden om je te laten becommentariëren. Laat dit dan wel doen door iemand die je vertrouwt. Je kunt dan om advies vragen over de keuzes die je maakt op het gebied van stijl. Zo weet je in ieder geval altijd nog meer zeker dat je er goed aan doet. Let wel nogmaals goed op dat je dit doet met iemand die je vertrouwt. Iemand die weet wie je bent en wat je wilt in het leven. Op die manier kan je de best mogelijke keuzes maken.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News