Moderne mannen zelf aan de gang

1956
BBQ osdorp

Kijk, het is helemaal goed dat de taken beter verdeeld worden tussen mannen en vrouwen. Maar van sommige dingen moeten vrouwen gewoon afblijven als het even kan: het verversen van de olie en het wisselen van de banden van de auto bijvoorbeeld. Maar ook barbecues zijn traditioneel gezien het terrein van ons: mannen! Moderne mannen gooien bijvoorbeeld eens een vegetarische hamburger op de barbecue, maar dat zal toch altijd op een houtskoolbarbecue zijn.

Want een houtskoolbarbecue is een échte barbecue

Dat bakken op een elektrische barbecue ziet er mooi uit en het geeft wat minder rook. Daar zijn je buren dan misschien blij mee, maar jij niet, toch? Want juist de rook die vrijkomt bij het grillen op een houtskoolbarbecue geeft die heerlijke, speciale smaak aan je eten. Of je nu lekker veel vlees of vis of misschien wel vegetarisch wilt grillen, op een houtskoolbarbecue smaakt alles toch net een stukje beter.

Een speciale techniek voor het aansteken van de barbecue

Een houtskoolbarbecue is meer dan een fikkie steken en duimen dat je eten gaar wordt voor het verbrandt. Er komt een hele techniek bij kijken. Zo begint het al met het aansteken van de barbecue. Hiervoor zijn speciale aanmaakproducten beschikbaar. Wat denk je van speciale houtsoorten voor bijzondere smaken of veilige starters voor je vuurtje? Jij weet ook wel dat je pas lekker kunt gaan eten als er een mooi egaal vuurtje brandt. En dat je dat vuurtje zo veilig mogelijk moet aansteken.

Kies de barbecue die bij jou past

Jij moet er immers op koken/bakken/braden en grillen. Dan kun je maar beter zorgen dat je die barbecue kiest die perfect bij jou past. Qua hoogte, maar ook het oppervlak van de grillplaat is belangrijk. Sta je over het algemeen alleen voor jezelf en je partner te grillen? Dan is een hele grote barbecue nog steeds schitterend, maar niet écht nodig. Ben jij The GrillBoss van je vriendengroep? Dan kun je maar beter zorgen dat je de allerbeste barbecue hebt staan die je je maar kunt wensen. Oké, de prijzen lopen flink uiteen, maar het is wel zo dat je met de barbecues van tegenwoordig jaren kunt doen.

Het onderhouden van je barbecue

Dat is natuurlijk het minst leuke deel van het barbecue-feestje: het onderhoud van je barbecue. Toch is het wel heel belangrijk, je wilt immers ook op het volgende feestje weer shinen met je barbecue. Zorg dus dat je je barbecue, als deze écht goed is afgekoeld, leeg schept en even goed schoon borstelt aan de binnenkant. Het rooster kun je het gemakkelijkst schoon krijgen als het nog een beetje warm is. Zorg dat je een speciale roosterborstel hebt en dan is het een klusje van niks. Als de barbecue afgekoeld en leeg is, dan haal je even een lapje over de buitenkant en plaats je het afdekzeil er over. Zo zorg je ervoor dat je jaren plezier beleeft aan jouw barbecue.

Deze blogpost is een samenwerking met osdorp.nl