Brood smoothie een nieuwe trend?

Share

Brood smoothie? het moet niet gekker worden, maar als het aan een aantal experts ligt, komt er een einde aan de angst voor brood die bij veel mensen leeft tegenwoordig. Dat brood slecht voor je zou zijn en je dik zou maken door de koolhydraten mag dan misschien waar zijn, maar volgens hen zijn er ook voldoende voordelen aan brood. Het is zelfs zo dat de broodeter ook gewoon kan afvallen wanneer deze het slim aanpakt. Alle reden om daar dus eens wat verder in te verdiepen om een duidelijk beeld te krijgen van wat dit eigenlijk voor je zal kunnen betekenen.

Brood smoothie? Het grote geheel beter bekijken

Wanneer het de experts gevraagd wordt, is het duidelijk waar het probleem zit. Er wordt te veel naar de boterham op zich gekeken en niet naar het gehele plaatje. Zo wordt de theorie dat bruin brood beter is dan witbrood met het oog op de hoeveelheid koolhydraten onderuit gehaald. Het grote verschil is hooguit dat er in bruinbrood meer vezels zitten waardoor het sneller tot verzadiging zal leiden. Wat dus betekent dat er minder gegeten wordt. Bovendien is brood slechts een onderdeel van het geheel. Het is niet het enige wat je eet per dag.

De andere elementen bekijken

Pas wanneer je alle andere elementen op orde hebt is het slim om ook eens te kijken naar de consumptie van het brood zelf. Maar kijk bijvoorbeeld eerst eens naar wat je op brood eet. Wanneer je altijd voor zoetigheid kiest, dan is dit natuurlijk minder goed dan wanneer je mager beleg op je brood legt. Het lijken open deuren, maar het zijn juist deze zaken die vaak fout gaan, menen de experts. Het echte afvallen zit hem dan dus niet in minder brood, maar in minder jam en hagelslag. Dit is een heel ander verhaal.

Wel op je eetgewoonten letten

Met de bewustwording van wat brood is willen de experts niet alles wat je hebt geleerd op het gebied van voeding onderuithalen. Het is wel gewoon zo dat de manier waarop je eet en wat je eet een grote rol speelt in het gewicht dat je hebt en de gezondheid waarin je leeft. Daarom is het goed om altijd je patroon onder de loep te blijven nemen en te blijven kijken of je mogelijk veranderingen kunt aanbrengen waardoor je je beter in je vel gaat voelen. Daarbij kan dus ook brood horen, mits gezond gemaakt.

Brood smoothie en voldoende tijd in de sportschool

Alle tips over eetgewoontes, met of zonder brood, zijn natuurlijk leuk. Als echte moderne man is voor jou natuurlijk maar één ding echt belangrijk en dat is lekker knallen in de sportschool en fit worden. In dat opzicht is het dus ook goed om je eens af te vragen wat je nodig hebt om goed te kunnen presteren op je squat en je benchpress. Krijg je bijvoorbeeld wel voldoende koolhydraten binnen om te kunnen knallen wanneer het moet? Of ben je soms wat futloos? Vraag je eens af welke rol goed brood hier dan in kan spelen voor jou.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News