Dagelijkse routines voor een gezond lichaam

Share

Gezond en sterk zijn als man heeft veel te maken met je leefgewoontes. Het is belangrijk om bepaalde routines in je leven aan te brengen om je lichaam optimaal te verzorgen. Dat weet je bijvoorbeeld al van je dagelijkse gang naar de sportschool. Je weet dat door je oefeningen te herhalen volgens een vast ritme ervoor gezorgd heeft dat je er nu zo groot en sterk uitziet. Dit kan je nagenoeg op dezelfde manier doen als het gaat om je voedingspatroon. Met enkele simpele routines in je leven kan je gemakkelijk veel bereiken.

Een stevig maar gezond ontbijt

De maaltijd die de meeste schade aanricht bij mannen, is het ontbijt. Doordat veel mensen zijn gaan geloven dat de kleine ontbijtjes altijd werken, lopen ze te vaak tegen de lamp. Een schaaltje kwark met een handje bessen lijkt heel gezond. Let de komende dagen echter eens goed op hoe lang het duurt voor je naar je gezonde reep voor tussendoor wilt grijpen. Is dit al heel ver voor de lunch? Dan zegt dat ook wel iets. Wanneer je iets steviger ontbijt, bijvoorbeeld met eieren en avocado, los je dit probleem op een gezonde manier op.

Eet altijd voldoende op een dag

Een andere routine is die van het aantal eetmomenten. Dit moeten er zes zijn. Een ontbijt, een tussendoortje, een lunch, een tussendoortje, het diner en een tussendoortje is wat je nodig hebt. Een groot gevaar voor het lichaam is namelijk de drang om steeds minder te willen eten omdat gedacht wordt dat dit de enige manier is om af te vallen. Een crashdieet heeft op korte termijn wel effect, maar dit is niet blijvend. In dat opzicht is gezond eten op de juiste momenten veel beter vol te houden. Het biedt ook meer kans.

De waarde van voeding bepalen

Dat je dus zes keer op een dag mag en moet eten, klink natuurlijk heel aantrekkelijk. Dat betekent echter niet dat je op die momenten mag doen en laten wat je wilt. Het is van belang om goed na te denken over wat je tot je neemt op die momenten. Wanneer je erover nadenkt, dan is de kans dat je de gezonde keuze maakt een flink stuk groter. Hoe vaker je gezond eet, hoe beter dit zal zijn voor je lichaam. Zeker voor tussendoortjes is het zo dat je veel voordeel behaalt uit goede keuzes.

Water is de enige echte vloeistof

Leer jezelf ook water te drinken. Dit is op zich niet heel moeilijk want water is kleurloos, geurloos en smaakloos. Iedereen lust het dus ook. Het enige gevaar met water is dat het, net als voor al het andere dat je veel neemt geldt, op enig moment gaat vervelen. Het is belangrijk om de knop om te zetten en te zorgen dat je gewoon altijd voor water kiest wanneer er iets gedronken moet worden. Drink ook altijd tijdig. Dit zal je altijd goed helpen. Het is ook slim om het goed koel te drinken.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News