De horloges waar je van mag dromen

Share

Elke man draagt een horloge. Een horloge is dan ook misschien wel het accessoire waarmee elke man zichzelf compleet kan voelen. Het is dan ook niet gek dat er een hele wereld om horloges gebouwd is. Er zijn binnen die wereld een aantal absolute kroonjuwelen te identificeren. Dit zijn de horloges die iedereen wel zou willen hebben, maar waar slechts een aantal mensen ooit echt van in het bezit zullen komen. Dat neemt niet weg dat je er wel van mag dromen. Dit zijn de horloges waar het dan voor de meeste mannen om zal gaan.

De Excalibur

De naam Excalibur is over het algemeen weggelegd voor hele bijzondere dingen. Zoals bijvoorbeeld het pronkstuk in de horlogecollectie van ontwerper Roger Dubuis. Het belangrijkste punt van aandacht voor dit horloge is de techniek die erin schuilgaat. Juist omdat er zoveel in dit horloge zit is het zo’n bijzonder exemplaar. Bovendien is het een horloge dat alleen in de toplagen van de samenleving rondgaat en daardoor dus ook nog niet door elke willekeurige artiest aangeprezen wordt in een videoclip in een villa met zwembad. Dat is op zichzelf al wat waard voor de echte liefhebber van de mooiste horloges.

De Submariner

Het compleet tegenovergestelde van de Excalibur is het pronkstuk van Rolex. De Submariner is bij iedereen die ook maar een milde liefhebberij voor horloges heeft wel bekend. Dit is dan ook het horloge waarmee dit iconische merk het meest succes heeft gehad. Door de groene kleur die in de accenten verwerkt is, is het horloge ook wel bekend geworden als De Hulk. Dat is op zichzelf natuurlijk al een prima bijnaam, maar de onverwoestbaarheid van het horloge doet deze bijnaam alleen maar nog meer eer aan. Wil je echt eens iets van topkwaliteit, dan is dit de beste keuze.

De Erotica Tourbillon

De Erotica Tourbillon van ontwerper Richard Mille is relatief jong als horloge. Pas in recente jaren is het op de markt gekomen en al snel werd het één van de modellen die door zijn ontwerp alleen al tot de toppers ging behoren. Omdat het uurwerk ook nog eens technisch op een hele goede en bijzondere manier in elkaar zat, werd het al snel een lieveling van de echte horlogefanaten. Dat is het nog altijd en het lijkt er ook op dat dit niet meer gaat veranderen. Er zitten ook wat bijzondere features in op het gebied van erotiek. Dat maakt het nog aantrekkelijker.

Tag Heuer Monaco

De klassieker onder de horloges is de Tag Heuer Monaco. Dit horloge werd al in de jaren zestig van de twintigste eeuw op de markt gebracht, maar het is nog altijd een topper. De eisen die er destijds aan gesteld werden, kunnen vandaag nog altijd mee. Dat neemt niet weg dat er door de jaren heen wel wat aan gesleuteld is. Daardoor is het horloge ook vandaag de dag nog een echte topper die je zo in je collectie kan opnemen. Het is dan ook echt typisch zo’n uurwerk dat je in elke goede collectie zal terugvinden.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News