De man die ze zoeken zo wordt je dat!

on

De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Daar blijf je dus ook je hele werkzame leven onderdeel van. Meer dan ooit is het namelijk zo dat je hele leven voor dezelfde baas werken niet meer aan de orde. Zelfs heel je leven hetzelfde type werk doen is niet meer vanzelfsprekend. Dat betekent dus ook dat je er klaar voor moet zijn om de juiste stappen te zetten. Dat doe je door een aantal handige tips ter harte te nemen. Zo zorg je dat je altijd de man die ze zoeken bent.

De man die ze zoeken werkt niet langer voor een baas

De manier waarop je optimaal kan zorgen dat je flexibel bent, is door je nergens meer aan te verbinden. Werken als zelfstandige is de manier waarop je gemakkelijk kan overstappen en kan aanpassen. Het aantal freelancers en ZZP-krachten is groter dan ooit in Nederland. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Dit doe je niet alleen met het oog op meer levensgeluk. Het is ook gewoon slim. Mocht een bedrijf een mindere fase ingaan, dan hoeft jouw leven daar niet van af te hangen, zoals dat in loondienst vaak wel het geval zal blijven.

Bouw aan een uitgebreid netwerk

Het is ook altijd van belang om aan een uitgebreid netwerk te werken. Dit geldt niet alleen voor zelfstandigen, maar ook voor werknemers die wel nog gewoon in vaste dienst zijn. Door te laten weten wie je bent en wat je kan, is het heel goed mogelijk dat er op de juiste momenten iets op je pad komt waar je van kan profiteren. Een carrièreswitch maken is daardoor bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker. Je hebt immers de nodige referenties van je netwerk in je achterzak. Die informele aanbevelingen zijn nog altijd heel veel waard in de wereld.

Zoek de samenwerking en deel

Door de opkomst van het werken op projectbasis is het ook handig om je netwerk aan te spreken wanneer er werk op je pad komt. Pak bijvoorbeeld een klus aan die voor drie man is en deel deze met twee zzp-ers die je kent uit je netwerk. Door samen te werken kunnen jullie grotere klussen aanpakken en dus gemiddeld meer verdienen met zijn drieën. Door deze klussen te delen met anderen zorg je bovendien ook dat er wederdiensten worden gegund. Wanneer jij dan even in een luwe periode zit, kan je daar mogelijk van profiteren.

De man die ze zoeken blijft voortdurend ontwikkelen

Het is ook goed om altijd op zoek te gaan naar nieuwe kennis en vaardigheden. Doordat de wereld zo snel verandert, is het altijd zaak om bij te blijven en nieuwe vaardigheden te leren. Zo ben je altijd klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Bovendien is het een goede manier om de grote concurrentie voor te blijven wanneer je een klus of een baan te pakken wilt krijgen. Leren kan je op allerlei manieren doen. Je kan cursussen volgen, online-klassen doen en heel veel boeken lezen. Je zal er altijd profijt van hebben als man.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.