De opkomst van outdoor wear

Share

In recente jaren zijn een aantal kledingmerken die zich eigenlijk op specifieke outdoorkleding richten ineens heel snel heel populair geworden. Bever en The North Face zijn daarvan misschien wel de meest bekende, maar ook een aantal andere merken plukken de vruchten van de trend. Wat is toch de reden dat deze populariteit zoveel groter is geworden. Een vooral: wat kan jij hier precies mee? Welke outdooritems zijn voor jou aan te raden? De volgende zaken zijn in ieder geval interessant om mee te nemen wanneer je op zoek gaat naar wat leuke items om je garderobe mee uit te breiden.

Meer outdoor aan het sporten

De ontwikkeling heeft zich ingezet toe mannen meer en meer outdoorsporten gingen beoefenen. Daardoor kwamen ze in aanraking met de merken die de kleding voor dit soort activiteiten ontwikkelden en werd ook voor het eerst ervaren hoe comfortabel deze kleding in het algemeen eigenlijk aanvoelde. Alleen al om die reden werd het steeds populairder. Wel was de prijs altijd al een belangrijk punt van aandacht. Juist omdat de kwaliteit wat hoger is, is ook de prijs wat hoger. Dit geeft het echter ook direct een wat exclusiever tintje. Wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is als je een stijl zoekt.

Oude merken in nieuw jasje

Het is opvallend hoeveel oude merken ineens weer op de voorgrond komen te staan. Zo zijn er met name een aantal Scandinavische kledingdesigners die weer helemaal hip zijn geworden door de opkomst van deze kleding. Ook designers die zich met bijvoorbeeld zeilkleding bezighouden hebben daardoor de weg omhoog weer gevonden. Natuurlijk heeft dit wel ook te maken met het feit dat de nieuwe ontwerpen gewoon weer een stuk hipper zijn waardoor je ze met een gerust hart kunt dragen. Dat is in het verleden ook weleens anders geweest. Dan stond het praktische gebruik juist voorop bij het design.

Belangrijke voordelen

Dat de designs een stuk strakker zijn geworden en je je er als man gewoon in kan vertonen is natuurlijk leuk. Dat het niet ten koste is gegaan van de grote voordelen van de outdoorkleding is misschien wel nog leuker. Denk alleen al aan de lekkere bescherming die de warme dikke winterjassen van deze merken je kunnen bieden wanneer het kwik echt dramatisch naar beneden zakt. Met de winter voor de deur is dat natuurlijk wel heel fijn om te weten. Wie nog een winterjas zoekt, moet dus voortaan op de outdoorafdeling zijn om er de juiste items te vinden.

De exclusieve ontwerpen

Wat ook leuk is, is dat de merken er meer en meer voor kiezen om met iets te komen wat je slechts beperkte tijd of in beperkte oplage kunt krijgen. Daardoor wordt je exclusieve dure jas alleen maar nog exclusiever. In een tijd van massacultuur waarin we leven is het voor jou als man al lastig genoeg om je goed te kunnen onderscheiden. Dat de designers met je mee willen denken en de kleding een extra speciaal tintje geven is dan dus alleen maar mooi meegenomen. Dat is precies waar je naar op zoek bent deze winter.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News