De rijkste mannen op de wereld wie zijn dat?

Share

De rijkste mannen op de wereld wie zijn dat? Dat is één van die typische vragen die veel mannen op aarde bezighoudt. Wie zijn op dit moment nu eigenlijk de rijkste mannen op de wereld. Die vraag is ook interessanter dan ooit, want dat verandert nog weleens. Dat komt onder andere doordat de zakenwereld sneller dan ooit verandert. Denk alleen al aan hoe snel de technologische ontwikkelingen gaan. Dat merken deze heren ook in hun portemonnee, zowel positief als negatief. Tijd om eens te kijken hoe de zaken er nu precies voor staan. Dit geeft je een goed idee van de tijd.

De rijkste is Jeff Bezos (Amazon)

De rijkste man op aarde is waarschijnlijk mede door jou zo rijk geworden als hij nu is. De man met het grootste vermogen op aarde is namelijk Jeff Bezos. Dit is de grote man achter Amazon. Als één van de eersten zag hij de potentie van internet als marktplaats. Hij begon met boekenverkoop omdat boeken zo simpel in te pakken en versturen waren. Tegenwoordig is hij echter van alle markten thuis. Daardoor is zijn vermogen inmiddels ook al opgelopen tot voorbij 110 miljard euro. Met dat geldt investeert hij ook in andere zaken die hem rijker maken.

De rijkste was Bill Gates (-)

Bill Gates geldt voor velen als de oervader van de superrijken op aarde. Dat komt omdat Gates één van de eerste mensen in de nieuwe tijd was die deze status wist te verwerven. Het is knap om te zien dat de voormalig topman van Microsoft na al die jaren nog altijd maar één man voor zich hoeft te dulden. Gates is tegenwoordig vooral druk met de stichting die hij runt met zijn vrouw. Samen zetten zij zich in voor een betere wereld en steken daar veel tijd en geld in. Desondanks nog altijd meer dan 100 miljard aan vermogen.

Bernard Arnault (Imperium)

Een wat minder bekende naam is die van Bernard Arnault. Een belangrijke reden daarvoor is dat de naam niet direct aan één bedrijf of dienst te koppelen is. Dit is direct ook de sterke kant van Arnault en zijn metgezellen. Hij is vlakbij de 100 miljard euro gekomen, door een portfolio aan aantrekkelijke producten op te bouwen. Zo grijpt hij van elke markt wel iets mee en is hij bij veel dingen betrokken. Het heeft hem inmiddels naar plek 3 op de lijst gebracht. Arnault is al bijna 35 jaar bezig en richt zich nu op China.

Warren Buffett (Investeerder)

Warren Buffett heeft ondernemen een hele nieuwe betekenis gegeven. Hij is namelijk de meest succesvolle investeerder die ooit op de aarde heeft rondgelopen. Het heeft zijn vermogen naar een omvang van net geen 80 miljard gebracht. Dit heeft hij allemaal gedaan door slim in te zetten op markten waar kansen lagen, zonder grote risico’s. Zo heeft hij nu een portfolio van zo’n 60 zeer goed lopende bedrijven die hij vooral door er veel geld in te steken zeer groot heeft gemaakt. Het echte werk liet hij dan vooral over aan zij die er de nodige kennis van hadden.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News