Duurzaamheid wat moet je weten als ondernemer

Share

Natuurlijk staat succes hebben met je bedrijf voorop. Wanneer je dit echter kan met groen en duurzaam ondernemen, dan is dat natuurlijk extra aantrekkelijk. Hoewel duurzaamheid steeds meer de norm wordt, is het wel zo dat er nog altijd allerlei kansen liggen. Het is daarom zeker interessant om eens te kijken waar al deze kansen dan liggen. Op die manier kan ook jij er meer aan doen met jouw onderneming. Dat werkt op de volgende manier het best. Zo kan je ook in de praktijk meer uit de duurzame mogelijkheden halen.

Duurzaamheid de regelgeving als basis

In de eerste plaats is er tegenwoordig heel veel wet- en regelgeving als het gaat om duurzaamheid. Heel veel zaken zijn al voorzien. Het is dus belangrijk om die basis direct al te leggen met je onderneming. Bedenk je echter wel dat dit pas de basis is. Echt duurzaam en groen worden doe je door nog veel verder te gaan. Het aantrekkelijke is dat hier zakelijk gezien juist ook heel veel kansen liggen. Door net wat verder te gaan dan de concurrentie kan je heel veel bereiken, zoals voor alles geldt in het zakelijk leven.

Zoek een specialisme

Wil je goed duurzaam bezig zijn, probeer dan op één vlak uit te blinken. Door je volledig in te zetten op dit gebied, kan je heel veel bereiken. Natuurlijk betekent dit niet dat je de andere kanten moet laten versloffen, je zal minimaal aan de regelgeving moeten voldoen. Dat neemt echter niet weg dat je veel meer kan bereiken door je echt te richten op en bepaald aspect. Denk bijvoorbeeld aan duurzame innovatie. Daar is vooral voor ondernemers natuurlijk wel heel veel te bereiken. Alle reden om dit dus een belangrijk punt te maken binnen je zakelijke doelen.

Duurzaamheid wees altijd voldoende flexibel

Om goed duurzaam bezig te zijn moet je zorgen dat je voldoende flexibel bent. Al vaak genoeg is gebleken dat zaken snel aangepast moeten kunnen worden om duurzame doelen te bereiken. In dat opzicht ben je dus beter af wanneer je net wat gemakkelijker kunt schakelen. Zorg dus dat je altijd meerdere kanten op kan als ondernemer. Dat is natuurlijk niet heel erg anders dan het op andere vlakken van het bedrijfsleven is. De meest flexibele en adaptieve bedrijven komen over het algemeen het verst en blijven het langst succesvol met dat wat ze zakelijk doen.

Behoud altijd je geloofwaardigheid met duurzaamheid

Niet alleen als ondernemer, maar ook als man, is het belangrijk om je geloofwaardigheid te houden. Een man een man, een woord een woord, is het devies. In dat opzicht is het dus ook belangrijk om je alleen op duurzame doelen te storten waar je ook echt in gelooft. Alleen op die manier zorg je ervoor dat je ook echt geloofwaardig blijft als bedrijf. Dit is natuurlijk belangrijk. Het moment dat je je geloofwaardigheid kwijtraakt, is ook het moment waarop je zal merken dat je bedrijf minder en minder succesvol zal zijn. Dit wil je niet.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News