Het geheime gevaar van een wisselend voedingspatroon

Share

Specialisten stellen vaak dat afwisseling goed is voor het lichaam. Het is goed om steeds andere oefeningen te doen tijdens je work-out. Daarmee houd je het lichaam onder spanning. Ook is het goed om afwisselend te eten. Zo krijg je de juiste stoffen in de juiste mate binnen. Er is alleen wel een gevaar. Een wisselend voedingspatroon kan ook nadelen met zich meebrengen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je regelmatig van dieet wisselt om je lichaam steeds opnieuw die schok van het afvallen toe te willen brengen. Dat zit als volgt.

Het lichaam uitputten door dieet

Gevoelsmatig is veel hetzelfde eten heel vervelend. Na enige tijd komen de droge vlokken muesli je de oren uit. Dit kan nooit goed zijn voor je lichaam denk je dan. Dit kan nooit blijven werken. Waardoor je dus overstapt naar een ander dieet. Dit is echter juist precies tegenovergesteld. Het menselijk lichaam raakt uitgeput door het ene dieet met het andere op te volgen. De effecten zal je zowel lichamelijk als emotioneel na enige tijd voelen. Al je energie raakt op. Je zal je helemaal uitgeput en opgebrand gaan voelen omdat er simpelweg niets meer in zit.

Effect op het lichaam

Tot op bepaalde hoogte kan je lichaam de omschakeling van dieet naar dieet wel aan. Het lichaam heeft immers het vermogen om goed aan te passen aan nieuwe situaties. Waar het echter fout gaat is je maag- en darmsysteem. Daar zullen de problemen wel ontstaan. Dit is vooral het geval wanneer je de voedingspatronen steeds een tandje strakker maakt. Je kan er dan eigenlijk wel van uitgaan dat je te maken krijgt met darmproblemen. Waardoor je je dus ook sneller echt vermoeid zal gaan voelen en je veel minder aankan. Dit werkt dus averechts.

Het mentale breekpunt tegenkomen

Een ander probleem is dat er in iedere man ook een mentaal breekpunt zit. Je kunt nog zo goed bezig zijn, op enig moment is het gewoon niet meer te doen om jezelf zo af te remmen. Dit kan dus tot ongecontroleerde eetbuien leiden. Waardoor je dus helemaal niet zo goed af bent als wanneer je alles meer gematigd zou doen. Dat betekent dus iets minder streng diëten. Mentaal zal je vooral last van hebben van de grenzen die je jezelf oplegt wanneer je van het ene dieet naar het andere gaat. Dit is lastig te overwinnen.

Een tegengesteld effect

Uiteindelijk zal het er zelfs toe leiden dat je het tegenovergestelde bereikt van wat je zou willen bereiken. In plaats van afvallen en beter in je vel zitten, zal je alleen maar aankomen en er minder goed uit gaan zien dan je zou willen. Dat is natuurlijk niet wat de bedoeling is. Het is daarom het best om samen met een specialist op een gecontroleerde manier met je voeding om te gaan. Zo kan je meer zekerheid hebben dat je ook echt bereikt wat je voor ogen hebt. Namelijk het gezond en sterk lichaam van je dromen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News