Hoger mikken dan je verwachtingen

Share

Iedere man heeft een bepaald verwachtingspatroon van zichzelf. Je hebt een beeld van wat je wel en niet kunt. Waar je je dan ook op richt. Je kiest voor doelen die binnen bereik liggen wanneer je ervoor werkt. Dit is op zich een hele natuurlijke gedachte. De vraag is alleen of je zo wel aan de droombaan die je zou willen kunt komen. Waar natuurlijk ook je droomsalaris bij hoort. En dat droomhuis. Zo kan je nog wel even verder gaan in de keten. Daarom is een andere mindset misschien wel wat jij nodig hebt.

Tien keer zo hoog

Er zijn verschillende visies op het veranderen van je mindset. Waar alle experts het in ieder geval over eens zijn, is dat je altijd hoger in moet zetten dan je denkt dat je kunt. Sommige specialisten zeggen bijvoorbeeld dat je alles altijd tien keer zo hoog of zo groot moet doen. Dit zorgt ervoor dat je jezelf voortdurend uitdaagt. Het is immers niet zo heel gemakkelijk om dat wat je eigenlijk wilde doen, met een factor tien te gaan doen. Het effect daarvan kan dan ook zeer gunstig zijn. Zelfs wanneer je niet voor de factor tien gaat.

Beter dan je dacht

Het goede aan de mindset om voor meer te gaan dan je denkt te kunnen is dat je er eigenlijk alleen maar mee kunt winnen. Dit is ook de reden waarom bijvoorbeeld de regel van 10 keer wordt genoemd. Wanneer je tien keer zo groot inzet, dan ben je ook al een winnaar als je vijf keer of twee keer zo hoog uitkomt. Zo kan je er dus in ieder geval van uitgaan dat je dus verder komt dan je ooit had durven denken toen je begon. Voor veel mensen heeft dit succes gebracht.

Specifieke en aantrekkelijke doelen stellen

Zoals je misschien ook al op andere plekken hebt geleerd, is het stellen van concrete doelen de sleutel tot succes. Je moet precies weten waar je naartoe wilt. Dit geldt zeker ook wanneer je veel verder gaat proberen te reiken dan je denkt te kunnen. Het blijft ook dan belangrijk om doelen te stellen die je voor je kunt zien. Bovendien moet het je enthousiast maken wanneer je ze ziet. Juist ook omdat je wel gemotiveerd moet blijven om ze te bereiken. Dit zal immers niet zomaar even lukken. Daar gaat veel werk in zitten.

Alles richten op je doelen

Omdat je zo hoog gaat inzetten, is het van belang om op alle vlakken het optimale uit jezelf te halen. Dat betekent dus dat je niet alleen kijkt naar de vaardigheden die je nodig hebt om je droombaan te bereiken. Je kijkt ook naar al het andere dat in je leven gaat veranderen wanneer het zover is. Door jezelf ook te verbeteren op andere vlakken, zorg je ervoor dat je steeds opnieuw weer stappen voorwaarts kan blijven zetten. Op die manier kan je dus de volgende baan en de volgende stap op de ladder zetten.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News