Krijgen wat je wilt wat moet je doen

Share

Krijgen wat je wilt geeft als moderne man misschien wel het meest voldoening. Je behoefte vervuld zien, precies op de manier die jij wenst laat je pas echt mannelijk voelen. Alleen komt dat natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Er zijn wel wat dingen voor nodig om dit voor elkaar te krijgen. Door de juiste dingen te doen en keuzes te maken kan echter wel elke man dit voor elkaar krijgen. Het is dan alleen wel van groot belang dat je weet wat je moet doen als je wilt bereiken dat je krijgt wat je wilt.

Krijgen het begin

Om te beginnen met een deur die al op een kier staat, als je wilt krijgen wat je wilt, zal je eerst voor jezelf moeten vaststellen wat het dan precies is dat je hebben wilt. Dat kan van alles zijn, dus denk nooit dat iets te groot of te klein is. Maak voor jezelf helder wat het is dat je nodig hebt. Daarna kan je eraan gaan werken om dit voor elkaar te krijgen. Wanneer je altijd volgens deze methode werkt, dan zal je ook merken dat het steeds gemakkelijker voor je wordt. Juist door ook kleine wensen op deze wijze te vervullen.

Krijgen is doelen formuleren

Wanneer je een beeld hebt van wat je wilt, ga je dit omvormen in doelen. Je gaat voor jezelf bepalen wat je op welk moment wilt bereiken. Wanneer je grote doelen hebt, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst kleine tussendoelen op te stellen. Dit moet je wel echter altijd zo helder mogelijk doen. Door een duidelijk en concreet punt aan de horizon te hebben verbeter je je focus. Focus is namelijk zeer belangrijk als je iets voor ogen hebt. Wanneer je eigenlijk niet zo gericht bent, dan is de kans van slagen ook niet zo heel erg groot.

Juiste proporties

De reden waarom het slim kan zijn om tussendoelen op te stellen is dat je op die manier ook zorgt voor de juiste proporties. De kans van slagen wordt veel groter als je niet te veel hooi op je vork leert nemen. Juist door het relatief in de hand te houden wordt de kans groter dat het je lukt. Bereikbare doelen zijn ontzettend belangrijk in dit geheel. Wanneer je bijvoorbeeld meer wilt sporten, begin dan niet met het nastreven van een topsportschema, maar begin met het volhouden van driemaal per week veertig minuten. Later kan je daar dan vier van maken. En zo verder.

Het gaat mis

Wees voorbereid, het zal zeker wel hier en daar een keer misgaan. Zeker in het begin zal je met tegenslagen te maken krijgen. Daardoor grijp je dus mis bij die mooie functie. Of zal je na drie kilo afvallen weer twee kilo aankomen. Omarm deze missers. Juist door fouten te maken kan je leren en zal je de volgende keer sterker voor de dag komen. Dit is geen dooddoener, dit is gewoon een te onderbouwen waarheid. Wanneer je ook nog eens kunt accepteren dat de mogelijkheid tot fouten maken bestaat, dan zal de klap flink minder hard zijn.

Denk groot

Wanneer je daadwerkelijk door al deze stappen bent gegaan wordt het tijd om groot te denken. Die mooie auto bijvoorbeeld, of het krijgen van dat droomhuis. Het zal allemaal mogelijk blijken te zijn wanneer je leert doelen te stellen, je erop te focussen en fouten maakt om van te leren. Uiteindelijk zal blijken dat je heel veel meer in je mars hebt dan je tot nu toe altijd gedacht had. Dat geeft je weer meer zelfvertrouwen waardoor je dus alleen maar nog sterker zal worden. Dit is een cirkel die door kan blijven gaan zonder te breken, wanneer je het goed aanpakt.

Photo by Alora Griffiths on Unsplash

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News