Licht reizen en toch stijlvol blijven

Share

Reizen is onderdeel van het hedendaagse leven. De kans dat je meer dan 50 dagen achtereen op dezelfde plek bent is minimaal. Dit brengt wel de nodige problemen met zich mee. Niet iedereen voelt zich er goed bij om op sandalen en met een backpack op de rug van plek naar plek te trekken. Voor veel mannen is stijlvol blijven toch wel een eerste vereiste. De vraag is dan dus hoe je die twee zaken bij elkaar brengt. Hier leer je hoe je met weinig bepakking kunt reizen en toch stijlvol gekleed kunt blijven.

Maak een plan voor je vertrekt

Het is in de eerste plaats slim om vooraf te plannen wat je precies gaat doen en wat je daarvoor nodig hebt. Zo kan je namelijk inschatten wat je precies wel en niet nodig hebt. Wanneer je het helemaal slim aanpakt, dan kies je voor een aantal combinaties zodat je met een beperkt aantal items uit je garderobe meerdere dingen kunt doen tijdens je reis. Door niet blind je koffer vol te stoppen, maar er daadwerkelijk tijd in te steken, kom je alvast een heel eind met het beperken van de hoeveelheid bagage.

Tijd als belangrijkste factor nemen

Tijd is een belangrijke factor wanneer je gaat reizen. Zo weet je in de meeste gevallen ook hoelang je op pad zal zijn. Dit komt mooi uit, want je kunt je bagage daar dan op aanpassen. Met name waar het gaat om je verzorgingsproducten. Je kunt wel een hele fles shampoo meebrengen, maar heb je wel zoveel nodig in een week? Misschien is het beter om een kleiner flesje op voorraad te hebben om wat shampoo in mee te nemen. Zo heb je altijd precies voldoende. Dit kan je op al je andere producten ook toepassen.

De stoffen die je kiest

Een minder voor de hand liggende tip als het gaat om licht pakken, is de aandacht die je moet hebben voor stoffen. Neem jeans eens als voorbeeld. Het is een dikke stof. Daardoor neemt het veel ruimte in beslag. Ook is het een stuk zwaarder dan andere stoffen. Is het daarom niet beter om de jeans gewoon thuis te laten en andere broeken mee te nemen? Een jeans neemt de ruimte in van misschien wel drie mooie pantalons. Dit maakt je mogelijkheden dus ook direct een flink stuk groter wanneer je op reis bent.

Het doel van de reis

Uiteindelijk is het natuurlijk wel altijd van belang om ook het doel van de reis voor ogen te houden. Wanneer je op pad gaat voor je plezier, dan zal de inhoud van je koffer er altijd anders uitzien dan wanneer je op zakenreis bent. Dat neemt niet weg dat de principes zoals je die hiervoor hebt kunnen lezen altijd werken wanneer je gaat inpakken. Wanneer je dit een aantal keer bewust hebt gedaan, wordt het al snel een tweede natuur. Zo kan je er altijd op je best uitzien, zonder dat je je kledingkast volledig meesleept.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News