Nieuwe klanten via LinkedIn vinden

Share

Als freelancer is het vinden van nieuwe klanten je grootste struikelblok. Toen je begon had je een kleine kring van bekenden uit je netwerk die je wel een kans wilden geven. Op enig moment zal je toch ook verder moeten groeien. Dat betekent dat je dus ook buiten je netwerk moet kijken. Of toch niet? Wanneer je het woord netwerk heel letterlijk neemt, kan je heel veel bereiken. Bijvoorbeeld door LinkedIn in te zetten om nieuwe klanten te vinden. Dit klinkt wel heel gemakkelijk. De vraag is echter hoe je dit dan moet aanpakken.

Werk eerst aan je eigen profiel

Voordat je naar anderen kijkt, zorg je eerst dat je eigen profiel op orde is. Dat betekent dat je naar een aantal zaken moet kijken. Er zijn bijvoorbeeld online tools te vinden waarmee je kunt meten hoe aantrekkelijk jouw profiel op een aantal belangrijke punten is. Op die manier kan je dus direct zien hoe jouw profiel aanspreekt en op welke vlakken het allemaal nog wel wat beter kan. Op die manier zorg je ervoor dat je in ieder geval niets aan het toeval overlaat en de kansen in jouw voordeel keert op dit platform.

Word veel actiever online

Zoals ook geldt voor andere sociale media, geldt ook voor LinkedIn dat je pas opvalt wanneer je ook echt actief bent. Dat betekent dus dat het zaak wordt om de tijd te nemen om op mensen te reageren. Dit zal je in ieder geval onder de aandacht brengen bij mensen binnen hun kring. Dit is immers het voordeel van LinkedIn, jouw netwerk houdt niet op bij jouw connecties, want ook de netwerken van die connecties horen erbij. Zo kan je dus al snel hele grote groepen heel gemakkelijk laten zien wie je bent en wat je kan.

Toon je expertise in een bericht

Je kunt zelf ook LinkedIn gebruiken om je expertise te tonen. Dit is eigenlijk het omgekeerde van de tip die je hiervoor las. Het is goed mogelijk om tegenwoordig een bericht te plaatsen waarin je toont waar jouw kennis ligt en hoe je deze kennis benut. Pak je dit goed aan dan krijg je reacties, wat je dus ook weer onder ogen brengt van anderen. Wat uiteindelijk zal leiden tot meer kansen op de markt waarin je actief bent. Het is dus slim om ook hier tijd en werk in te steken.

Leer meer uit de mogelijkheden te halen

Heb je een uurtje de tijd? Zet dan eens niet die serie op Netflix aan, maar benut die om de verborgen mogelijkheden van dit platform te leren kennen. LinkedIn heeft namelijk allerlei functies die bijna niemand kent of gebruikt, maar waar je wel heel gemakkelijk jezelf beter kunt presenteren. Er zijn online talloze workshops van professionals te vinden die je direct kunt volgen. Zonder dat je daarvoor je luie stoel hoeft te verlaten. Dat maakt het dus wel heel aantrekkelijk. Veel van de tips zijn dan ook nog eens direct online toe te passen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News