Scheren hoe doe je dat eigenlijk

Share

De baard laten staan is een echt dingetje bij mannen in recente jaren. Nu zijn er vele vormen van de baard te onderscheiden. Die vergen allemaal ook weer een eigen techniek van scheren en knippen. Al zal dat knippen in grote mate wel meevallen. Dat neemt niet weg dat het goed aanleren van scheren wel een belangrijke factor is. Daarom is het slim om eens te kijken wat je allemaal wel en niet moet doen om de techniek perfect onder controle te krijgen. Het is dan in ieder geval slim om te weten wat je het best kunt doen.

Scheren dit gereedschap is belangrijk


De juiste manier van scheren hangt in grote mate samen met het gereedschap dat je gebruikt. Dat hangt dan weer samen met hoe je gezicht gevormd is en wat voor soort beharing je erop wilt laten staan. Daarom is er dus zowel voor de verschillende soorten messen als voor de verschillende soorten scheerapparaten altijd wel iets te zeggen. Om die reden is het dus ook goed om vooral daarop in te gaan als het gaat om het bepalen van de allerbeste techniek die er is. Zo kan je dus zelf ook een goed beeld hiervan vormen als man.

Geen baard maar toch scheren


Laten we eerst eens beginnen bij de mannen die geen baard of beharing op het gezicht hebben. Voor hen is er eigenlijk maar één stuk gereedschap dat ertoe doet. Het gaat dan natuurlijk gewoon om het klassieke scheermes. De wegwerpmesjes die tegenwoordig op de markt zijn, zijn dermate scherp dat je er een mooi glad resultaat mee krijgt, zonder dat je daarbij in je huid snijdt. Let op, als je een beetje duurzaam wilt zijn gebruik je ze een paar keer, maar laat ze niet helemaal bot worden. Meer dan één mesje op de kop is wel net iets beter als je moet kiezen.

De gestileerde stoppel scheren


Eigenlijk is de gestileerde stoppel wel een beetje te weinig eer, maar een korte haar die desondanks wel het gezicht bedekt krijg je niet zomaar. Dit is vaak hard werken. De beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een scheerapparaat. Het trimmen en vormgeven kan eigenlijk alleen hiermee op de juiste manier worden gedaan. Vooral wanneer je een specifiek idee hebt over lagen en lijnen is dit heel belangrijk. Per apparaat zijn breedte, dikte en lengte wel weer verschillen. Laat je hier dus wel goed over voorlichten om de beste optie te kunnen kiezen.

Klassieke messen


Dan zijn er nog de klassieke messen. De zogenaamde razors. Dit zijn scheermessen zoals je die van kappers kent. Deze kan je namelijk ook gewoon zelf aanschaffen. Het voordeel is dat ze vaak wel iets subtieler werken dan de wegwerpmessen en je dus minder kans op snijden of huidirritatie hebt. Tegelijkertijd is het aan de andere kant wel ook zo dat je er weinig aan stijl mee kunt doen. Daarvoor heb je toch echt een meer subtiel stuk gereedschap zoals een scheerapparaat nodig. Al kan het je dan weer wel helpen bij de afwerking, wanneer je bijvoorbeeld na het stileren met je scheerapparaat wat randjes wilt wegwerken of afwerken.

Naar de kapper gaan


Gaat dit je nou allemaal een beetje je pet te boven? Dan kan je natuurlijk ook gewoon het voorbeeld van talloze andere mannen volgen. Wat je dan doet is een afspraak maken bij de plaatselijke kapper om je daar onder handen te laten nemen. Ook voor je baard kan een kapper namelijk heel veel betekenen. Het is zelfs zo dat er weer steeds meer specialisten opduiken die zich uitsluitend regelen op het bieden van diensten op het gebied van scheren. Daar kan je eigenlijk alles laten doen wat je in je hoofd hebt.

vragen over dit artikel? stel ze

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News