Sporten na een break? Zo pak je het weer op!

Share

Iedereen krijgt er weleens mee te maken. Je bent een tijdlang flink actief geweest in de sportschool, maar daarna is de klad erin gekomen. Dit kan door allerlei oorzaken komen. Er kwamen een aantal zaken op je pad waardoor het sporten er keer op keer bij in schoot. Je kreeg te maken met ziekte of een blessure. Of je was gewoon even iet gemotiveerd en lui. Wat de reden ook was, je bent er nu weer klaar voor. De vraag is dan alleen: hoe pak je het dan weer op? Deze tips helpen.

Een nieuwe start

Je gaat weliswaar terug de sportschool in, maar het is slim om het in de beginfase niet zo op te vatten. Maak er echt een nieuwe start van. Dat doe je bijvoorbeeld door nieuwe gear te kopen. Denk aan mooie nieuwe shirts, goede nieuwe schoenen en een mooie sporttas. Denk echter ook aan bijvoorbeeld de supplementen en dergelijke. Kijk niet of je nog restjes over hebt van enkele maanden geleden, maar begin gewoon echt helemaal opnieuw. Wat je hiermee doet is echt op de resetknop drukken. Daardoor zal het als een spannend nieuw hoofdstuk voelen, in plaats van een herkansing voor een gefaalde test.

Je spieren wakker schudden

Dat je niet direct verder kunt waar je enkele weken of maanden geleden gebleven was, dat mag duidelijk zijn. Het is daarom slim om eerst je spieren even wakker te schudden. Hoe doe je dat? Nou, bijvoorbeeld door een simpel fullbodyschema de eerste maand tot zes weken te volgen. Zo zorg je dat alle spiergroepen weer worden getraind, zonder dat je er direct met gestrekt been in gaat. Wanneer je dit enkele weken hebt gedaan, dan kan het een goed idee zijn om eens verder te kijken naar de mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld weer wat dichter naar de schema’s waar je mee werkte trekken.

Houd je aan het schema

Welk schema je hierna ook gaat doen, zorg in ieder geval dat je je eraan houdt. Echt goed in vorm komen doe je alleen wanneer je alle zaken goed op orde hebt en houdt. Hierin is een schema dan ook een essentieel punt. Zo zorg je namelijk dat je gericht blijft werken. De planning en de uitvoering zijn daarin bovendien allebei even belangrijk. Het is bovendien slim om je schema te laten aansluiten op je schema van het leven. Zo weet je ook zeker dat je niet opnieuw in de knoop komt.

De aanhouder wint

Ook belangrijk aan het gebruiken van een schema, is dat je gemakkelijker in staat bent door te zetten. Dit is belangrijk. Beginnen met sporten is moeilijk, maar terugkomen na een terugval is misschien wel nog moeilijker. Toch gloort er hoop aan het einde van elke tunnel. Al vraagt dat wel om hele belangrijke voorwaarde. Het is essentieel dat je doorzet. Wanneer het even tegenzit, zowel in de sportschool als in het leven, dan kan juist toch doorzetten je over de dode punten helpen. In dat opzicht kan sporten je dus op meerdere manieren een goede dienst bewijzen.

Werk er samen aan

Wil je het slim aanpakken? Dan zorg je dat je niet alleen staat. Zoek iemand in de sportschool waar je mee kan samenwerken. Pak het slim aan en kies iemand waar je vooral sportief een band mee hebt en daarbuiten juist iets minder. Zo blijf je vooral gericht op het sporten. Wanneer jullie samen aan de doelen werken, dan is de kans dat ze bereikt worden een flink stuk groter. Vooral ook omdat je elkaar blijft stimuleren. Wanneer je in eerdere fases alleen getraind hebt, dan kan het best zijn dat dit even lastig is. Toch zal het wennen.

Blijf zoeken naar nieuwe wegen

Ook handig om vel resultaat te boeken wanneer je weer terug de sportschool in gaat, is kiezen voor variatie. Door het spannend en uitdagend te houden doe je twee dingen. Je geeft je spieren de boost die ze nodig hebben en je daagt jezelf uit om aan de slag te blijven. Dit zijn over het algemeen ook precies de twee dingen die je nodig hebt om door je dip heen getrokken te worden en weer klaar te zijn om volledig te geven in de sportschool. Uiteindelijk is dat ook precies wat je wenst.

Heb er vooral plezier in

Alle tips samen moeten je toch al een heel eind op weg kunnen helpen. Dat neemt niet weg dat één tip altijd boven alle andere tips zal blijven staan. Het is vooral van belang om toch veel plezier te houden in wat je doet. Natuurlijk werk je aan een mooier en strakker lichaam. Daar mag je ook best serieus in zijn. Dat neemt niet weg dat het wel ook gewoon leuk moet zijn en blijven. Zorg dus vooral ook dat de oefeningen die je doet en het schema dat je volgt je een goed gevoel bezorgen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News