Een stedentrip Barcelona, dat is een goed idee!

Share

Want in Barcelona, Spanje, is het bijna altijd mooi weer, je kunt er heerlijk eten en er zijn genoeg dingen te zien. Zo kun je je dagen daar wel doorkomen! Of je nu gaat voor een romantische stedentrip Barcelona met je lief of je gaat er naartoe voor een vrijgezellenfeest voor een vriend, je zult je er zeker vermaken! Barcelona is een fantastische stad met veel historie. Je vindt er veel kunst en musea. Ook is Antoni Gaudí niet over het hoofd te zien. Nou ja, zijn gebouwen en natuurlijk het Parc Güell. Barcelona is een schitterende stad die zeker de moeite van een bezoek waard is.
Stedentrip Barcelona

Een stedentrip Barcelona kun je net zo duur maken als je zelf wilt

Door te kiezen voor Barcelona als doel van je stedentrip, geef je jezelf de mogelijkheid om je onder te dompelen in een totaal andere wereld zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt. Barcelona is natuurlijk een grote stad en daar zijn de prijzen voor eten en drinken ook wel een beetje naar, maar als je goed zoekt en van te voren informatie inwint, kun je prima voor een lager budget uit de voeten. Als je dat wilt natuurlijk. Je kunt van je stedentrip Barcelona ook een “experience of a lifetime” maken en het ontzettend luxe aanpakken. Er is voor ieder wat wils.

Wat moet je echt gaan bekijken tijdens je stedentrip Barcelona?

Allereerst natuurlijk de binnenstad zelf. Met alle leuke cafées en restaurantjes op loopafstand van elkaar. Maak niet dezelfde fout die ik ooit maakte: loop niet de verkeerde kant uit vanuit je hotel. Dan kom je zomaar in een buitenwijk terecht en daar is een stuk minder te beleven. Gelukkig is het openbaar vervoer in Barcelona prima te doen en ook kun je overal wel een taxi krijgen. Zeker de eerste paar dagen is het slim om een plattegrond (al dan niet digitaal) bij je te dragen en die ook te gebruiken. Je ontdekt dan Barcelona op een meer ontspannen manier. Je weet immers precies waar je bent.
Stedentrip Barcelona

Een jongensdroom wordt werkelijkheid

Een bezoek aan Camp Nou, hét stadion van FC Barcelona is een absolute aanrader. Je krijgt er een rondleiding en met een beetje mazzel mag je zelfs het “heilige gras” betreden. Dat wordt zeker het hoogtepunt van je vrijgezellenreis! Daarna doe je natuurlijk even ergens een lekker Spaans biertje voor je je verdiept in het eten en/of het uitgaansleven.

Wat moet je eten in Barcelona

Tijdens je stedentrip Barcelona mag je de paëlla niet overslaan. Doordat Barcelona is gelegen aan zee, is er altijd heerlijke, verse vis voorhanden. En daar weten de inwoners van Barcelona prima gerechten mee te bereiden. Paëlla met daarnaast een flinke kan Sangria maakt de dag echt compleet.

Heb je zelf zin om iets te schrijven over jouw favoriete stedentrip? Dan kun je je aanmelden via deze link. Wie weet win jij je favoriete stedentrip!

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News