Waarom je alcohol tijdens het uitgaan moet afschaffen

Share

Een biertje, wijntje of whisky op zijn tijd is zeker een aanrader. Alleen moet die tijd dan wel thuis of in gezelschap zijn. Wanneer je op stap gaat is het beter om voortaan alcohol achterwege te laten. Er zijn heel veel redenen aan te voeren waarom je dit zou moeten doen. De belangrijkste daarvan zijn hier op een rijtje gezet. Wanneer je dit gezien hebt, dan ben je zeker ook direct overstag en drink je geen druppel meer buiten de deur in het vervolg. De volgende zaken spelen in ieder geval een rol.

Je staat sterker in je schoenen

Let op, dit is een levensles die je nooit meer vergeet. De meeste mensen drinken om net iets ontspannener en vrijer te zijn. Dit werkt dan ook goed tot op bepaalde hoogte. Op enig moment ga je voorbij die grens en ben je gewoon ronduit dronken. Met als gevolg dat je je belachelijk gaat gedragen. Uiteindelijk ben je dan dus slechter af dan waar je begon. Je wordt uitgelachen en het verhaal blijft je nog jarenlang achtervolgen. Dat kan ook anders. Wanneer jij nou eens niet drinkt en één van je andere stapmaatjes lekker in die rol van dronkaard laat kruipen.

Je houdt geld over

Alcohol is duur. Een flesje in de slijterij is misschien nog wel te doen zo nu en dan, maar tijdens het uitgaan ben je al snel flinke sommen geld kwijt. Bovendien kom je er niet onderuit om zo nu en dan eens een rondje te geven. Dan ben je met zekerheid platzak. Dat kan ook anders. Stoppen met alcohol zal je zelf al direct heel veel schelen. Dat geld houd je allemaal over voor allerlei dingen die het leven ook leuk kunnen maken. Je wordt er dus in geen enkel opzicht minder van. Dat is nog eens aantrekkelijk.

Je voelt je beter

De grote nadelen van alcohol ervaar je pas nadat je stopt met drinken. Wanneer je hem stevig raakt, dan zal slapen niet heel erg gemakkelijk zijn. Mocht je toch wat uurtjes nachtrust krijgen, dan zal je bij het openen van je ogen de volgende tik krijgen in de vorm van een kater. Een handig medicijn hiertegen is simpelweg stoppen met drinken. Wie geen alcohol nuttigt slaapt beter en wordt ook nog eens een stuk frisser wakker. Er is dus eigenlijk geen reden om dit niet te doen. Je gezondheid is immers het allerbelangrijkste bezit in je leven.

Je bent een voorbeeld

Een klein beetje zelfverheerlijking mag best. Dat is ook gewoon goed voor je zelfvertrouwen. Wanneer je stopt met drinken, dan kan je een voorbeeldrol op je nemen voor anderen. Bijvoorbeeld voor je stapmaten. Wanneer ze zien dat jij gewoon lol hebt zonder een hoge rekening en een hoog promillage in je bloed, dan zal dat ze toch aan het denken zetten. Je stijgt in de achting van de mensen om je heen en dit zal zich dan ook vertalen in de manier waarop ze je benaderen. Dit is natuurlijk ook wel een heel lekker gevoel. Alle reden om dit dus eens een kans te geven.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News