water

Water. Gewoon simpel water.

Het is warm hier in Nederland, en met een weersverwachting die aangeven dat het voorlopig nog lekker warm weer blijft is het verstandig om gehydrateerd te blijven. Een slimme hydratatie betekent water. Geen frisdranken, geen sappen, geen gearomatiseerd water, geen of dranken, maar drinkwater. Gewoon kraanwater.

Frisdrank giganten niet meer nodig

Frisdrankbedrijven besteden veel geld en moeite om ons te verleiden tot het kopen van hun drankjes, ze beloven de ultieme koele verfrissing die we nodig hebben op een warme dag of na zware inspanning. Maar aan het eind van de dag doet niets het werk beter als water.

Sinds onze kindertijd zijn we getraind om te neigen naar de zoete, suiker drankjes. Een slok uit een koude fles smaakwater smaakt zeker goed, maar het is onnodig, vooral als het gekleurd is met de onnatuurlijke tint van ruitenvloeistof, smurfen pis of alien tranen.

Plastic? nee papier of RVS!

En met ‘water’ bedoel ik ook een glazen, stalen of papieren fles of beker met water, geen plastic fles. In een poging om het plastic te verkleinen, houd ik het echt eenvoudig (en GRATIS) met leidingwater dat ik filter. Mijn voorkeur filter is het Waterfilter van het merk British Berkefeld, dat verontreinigingen zoals bacteriën, chloor, kwik, koper en meer vermindert. Het filter zelf is gemaakt van materiaal op basis van RVS en keramiek. British Berkefeld maakt een paar verschillende modellen waterfilters o.a ook voor koffie en thee automaten, maar mijn favoriet is het RVS tafel model de British Berkefeld RVS met een RVS ontwerp en keramische filterelementen dat er vrij chic uitziet in mijn keuken.

Water voor outdoor activiteiten?

Als ik water zou meenemen op een picknick of een boottocht met een groepje mensen, zou ik waarschijnlijk of thuis een aantal doppers of glazen flessen vullen en papieren bekertjes om het milieuvriendelijk te houden. Het plastic wat dagelijks weggegooid wordt belandt uiteindelijk in de oceanen en dat is voor zee en wildlife natuurlijk niet de bedoeling.
Mocht je nou toch geen glazen of RVS fles hebben weet dan dat plastic flessen van bijvoorbeeld dopper ideaal zijn voor hergebruik, die vaak als relatiegeschenk of in de meeste winkel gewoon kan kopen worden gegooid waar ze niet moeten worden gegooid.

Ook … ik weet zeker dat ik niemand eraan hoef te herinneren dat, hoewel een verfrissende ijsthee of ijskoffie met water wordt gemaakt, die dranken eigenlijk het tegenovergestelde doen van hydrateren.

Dus onthoud: blijf gehydrateerd op de gezonde manier deze warme zomer, maar blijf bij water, gewoon simpel drinkwater.

1 thought on “Water. Gewoon simpel water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat je hebt aan conflicten als ondernemer

Wanneer je onderneemt, dan wil je natuurlijk dat alles zoveel als mogelijk op rolletjes blijft lopen. Dat neemt echter niet...

De beste bescherming voor je telefoon

Omdat je telefoon een centrale rol in je leven speelt, wil je er natuurlijk wel met zorg mee omgaan. Het...

De horloges waar je van mag dromen

Elke man draagt een horloge. Een horloge is dan ook misschien wel het accessoire waarmee elke man zichzelf compleet kan...

Waarom je alcohol tijdens het uitgaan moet afschaffen

Een biertje, wijntje of whisky op zijn tijd is zeker een aanrader. Alleen moet die tijd dan wel thuis of...

4 dingen die je niet moet doen als je een burn-out hebt

Een burn-out lijkt haast onvermijdelijk in de moderne werkomgeving. Meer en meer mensen krijgen ermee te maken. Het is dus...