Welke truien moet je deze winter echt dragen?

Share

De trui is misschien wel het meest effectieve kledingstuk van allemaal. Als designer kan je er alle kanten mee op en als drager ervan kan je er goed uitzien en het lekker warm hebben op koude dagen tegelijkertijd. Er zijn inmiddels echter zo veel verschillende soorten truien op de markt gekomen, dat je waarschijnlijk allang geen idee meer hebt wat nu eigenlijk voor jou geschikt is. Een klein beetje inzicht in wat er allemaal te krijgen is en wat je dus in ieder geval in je kast moet hebben hangen kan dan zeker geen kwaad.

De klassieker: de pullover

Eigenlijk is het heel simpel, de echte trui is nog altijd de pullover. Dit is een trui die niet te dik is, maar wel gewoon doet wat hij moet doen: jou beschermen tegen de kou. Het voordeel van de pullover is dat deze op meerdere manieren te dragen is. Hij is geschikt om casual te dragen, mogelijk zelfs met een T-shirt eronder als het wel heel koud is. Je kunt de trui echter ook dragen op dagen dat het allemaal wat formeler moet. Dan kan je er bijvoorbeeld een overhemd onder dragen om het allemaal wat chiquer te maken.

Voor de vrije tijd

Een trui waar je je lekker in voelt in je vrije tijd is natuurlijk ook onmisbaar in je kast. In dat geval kan je eigenlijk maar één keuze maken. Dan moet je voor de hoodie gaan. De hoodie is de trui met de capuchon. De trui is vooral geschikt om lekker in rond te hangen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je je om moet kleden zodra je van de bank af komt. Sterker nog, de trui geeft je een enorm sportieve en street look. Dat is al reden genoeg om hem in ieder geval een serieuze plek te geven.

Hoe dikker hoe beter

Dat is een term die je waarschijnlijk niet hoort. Wanneer het echter om truien gaat, dan kan dat zomaar wel opgaan. Voor de echte koude dagen kies je voor de heavy knitted trui. Dit is een trui die wat dikker en grover is dan de pullover en daarom ook echt zijn werk als trui goed doet. Het voordeel van deze trui is dat het een flink modieuze optie is. Omdat de trui juist zoveel mogelijkheden biedt aan de ontwerper ervan. Dit is dus ook een reden waarom je er niet één, maar een paar van in je kast moet hebben.

Andere varianten

Naast deze drie toppers zijn er nog een aantal andere belangrijke soorten truien die je zeker een kans moet geven. Denk bijvoorbeeld aan de stijlvolle coltrui die vaak door de topdesigners in de wintercollecties wordt opgenomen. Ook de kabeltrui, die je vooral die stoere look geeft die hoort bij mannen die van aanpakken weten, is een trui die je in ieder geval serieus moet nemen als je je wintergarderobe op orde gaat maken. Er is daardoor dus keus te over voor jou als man om ook tijdens de koude maanden gewoon goed voor de dag te kunnen komen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News