Zo maak je die sprong voorwaarts

Share

De Amerikanen noemen het ook wel de Rat Race. Het gaat dan om de grote groep mensen die heel hun leven in de negen tot vijf werksfeer blijven hangen. Vaak hebben ze jarenlang dezelfde baan zonder enig perspectief. Dit klinkt natuurlijk niet direct als het leven dat jij wel voor je ziet. In plaats daarvan zou je veel liever eindelijk die sprong voorwaarts maken. Gelukkig is dat ook gewoon te realiseren. Mits je weet hoe je dit aan moet pakken. Tijd om je daar dus eens goed in te verdiepen als man.

Blijf voorlopig wel werken

Voor je begint te denken dat je hier de oplossing krijgt en je nu dus direct je huidige baan kunt opzeggen: dat gaat niet gebeuren. Je hebt je huidige baan voorlopig nog nodig. Alle reden om dus voorlopig wel te blijven werken. Het is in ieder geval dat je het leven dat je nu hebt moet blijven bekostigen. Daarnaast heb je het geld nodig om een sprong voorwaarts te kunnen maken. Daarvoor moet je namelijk kunnen investeren. Alleen al om die reden houd je je huidige baan dus voorlopig aan. Ook al lijkt het soms te lastig.

Start een side business

Zoals gezegd heb je het geld nodig om te investeren in je toekomst. Dat doe je door een side business te starten. Dit is een kleine handel die je naast je baan hebt lopen. Voorlopig nog klein, maar wel met de potentie om te groeien. Je side business kan van alles zijn, maar alle opties hebben in ieder geval één ding gemeen. Het moet namelijk altijd betrekking hebben op een passie die je hebt. Dit is namelijk waar je de echte slag kunt slaan. Een belangrijke reden waarom je niet vooruitkomt is omdat de passie ontbreekt.

Een andere vorm van overwerk

Wat je dus eigenlijk gaat doen, is een andere vorm van overwerk doen. Het verschil is alleen dat je dit keer niet het werk doet voor je huidige werkgever, maar voor jezelf. Je kunt je namelijk alleen maar op je side business richten in je vrije uren. Dit is niet erg, want het zal bijna voelen als een hobby. Juist ook omdat je het met zoveel passie doet. Dat maakt het in ieder geval alvast een stuk gemakkelijker vol te houden. Wat je alleen maar nog sterker zal ervaren op het moment dat je succes hebt.

De toekomstmogelijkheden van een side business

Er zijn verschillende toekomstmogelijkheden met een side business. Mits je het goed aanpakt natuurlijk. Eén van de opties is dat het zo sterk groeit. Dat het op enig moment je fulltime inkomen kan worden. Of misschien wordt het zelfs nog veel meer dan dat. Hier zijn talloze voorbeelden van. Een andere optie is dat je succes wordt opgemerkt door grote spelers. Die zullen interesse tonen en je side business proberen te kopen. Is het bod goed en ben je beter af? Dan is dit best interessant. Met het geld start je iets nieuws.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News