Zo maak je ondernemen nog leuker voor jezelf

Share

Ondernemen is hard werken. Bovendien moet je veel tegenslagen kunnen verwerken. Dat klink allemaal natuurlijk niet direct aantrekkelijk. Aan de andere kant kan je er ook doelen mee bereiken en grote successen vieren. Daar doe je het natuurlijk ook voor. Bovendien kan je het alleen maar nog leuker maken voor jezelf. Bijvoorbeeld door goed voor ogen te houden wat je nu eigenlijk precies aan het doen bent. Het is belangrijk om hier eens dieper op in te gaan, want juist dit deel van het ondernemen gaat nog altijd fout bij ondernemers.

Waarom ben je ondernemer?

De vraag die je voortdurend aan jezelf moet blijven stellen is natuurlijk waarom je ondernemer bent. Zijn de werkzaamheden die je doet nog wel zo leuk als toen je begon? Of ben je door de jaren heen afgedreven naar andere zaken en ben je daardoor anders in het ondernemerschap gaan staan? Wanneer dit het geval is, dan wordt het tijd om je koers bij te sturen. Je moet terug naar dat wat je leuk vindt. Zo weet je zeker dat je iedere dag met veel plezier opstaat en doet wat je wil doen in het leven.

Ondernemen eruit halen wat er in zit

Een ander punt van aandacht is dat je misschien wel niet meer doet waar je echt heel goed in bent. Heb je bovendien personeel in dienst, dan geldt daar misschien wel hetzelfde voor. Met als gevolg dat je dus niet alles uit je onderneming haalt. Er zijn immers kwaliteiten die onbenut blijven. Wanneer je die kwaliteiten wel gaat benutten, dan zal je al snel merken dat je flink wat stappen vooruit hebt gezet. Dat maakt het dus juist ook zo aantrekkelijk om ermee aan de slag te gaan. Wat kan je veranderen als ondernemer?

Hoofdzaken en bijzaken scheiden

Wat veel ondernemers ook merken door de jaren heen, is dat er steeds meer bijzaken komen kijken bij het ondernemerschap. Daar gaat meer en meer tijd in zitten, waardoor je uiteindelijk niet meer aan de hoofdzaken toe komt. Dit houdt ook verband met het punt dat hiervoor genoemd werd. Je kunt je dus afvragen of dit wel is wat je moet doen als ondernemer en of dit wel is waarom je ooit begonnen bent met dat wat je doet. Dat laat dan weer ruimte om een andere weg in te slaan in je bedrijf en leven.

Ondernemen is eerlijk zijn tegen jezelf

Bedenk je wel dat het veel lef vergt om de bovenstaande zaken aan te pakken. Je hebt immers natuurlijk wel een inkomstenstroom die je in stand moet houden. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medewerkers is dit van groot belang. Het is echter wel belangrijk om eerlijk te zijn tegen jezelf. Hoe lang denk je het anders nog vol te houden. Dit geldt bovendien niet alleen voor ondernemers die al tientallen jaren bezig zijn. Ook snelgroeiende bedrijven kunnen veel last van al de hiervoor genoemde problemen krijgen door de snelle groei en vele ontwikkelingen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News