Artrose en wat nu als moderne man?

Share

Uit onderzoek is gebleken dat bijna iedereen boven de 55 artrose heeft. Sommige mensen hebben vervelende klachten terwijl anderen nagenoeg niks merken. Toch is het nooit fijn om artrose te hebben. Gelukkig zijn er wel manieren om klachten van artrose te verminderen.

Artrose

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen rondom de gewrichten slijt. Deze slijtage kan er voor zorgen dat jouw gewrichten minder flexibel bewegen. Gewrichten worden dan stijf en kunnen pijn gaan doen. Dit kan erg vervelend zijn in het dagelijks leven. Als je bijvoorbeeld duim artrose symptomen hebt, kan het zijn dat je minder kracht kunt zetten met je vingers of veel pijn ervaart wanneer jij je handen gebruikt. Wanneer de slijtage van het kraakbeen in de beginfase zit, kan paracetamol nog helpen tegen de pijn. Toch gaan er ook veel mensen naar de dokter voor ontstekingsremmers. Deze kunnen helaas wel bijwerkingen met zich mee brengen.

Natuurlijke ontstekingsremmers

Groenlipmossel, curcumine en zwarte bes-blad zijn natuurlijke ontstekingsremmers die goed helpen tegen artrose klachten. Niet alleen is het pijnverzachtend, het maakt de gewrichten ook flexibeler. Groenlipmossel groeit alleen in de wateren bij Nieuw-Zeeland. Het helende effect van Groenlipmossel werd bekend toen de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland veel van de Groenlipmossel bleken te eten en tegelijkertijd veel minder gewrichtsklachten hadden. Curcumine en zwarte bes-blad zijn belangrijk om toe te voegen aan een supplement met Groenlipmossel. Doordat de ontstekingsremmers vloeibaar zijn, worden ze goed opgenomen in het lichaam en werken de ingrediënten zeer effectief. Daarnaast zijn er ook nog geen bijwerkingen bekend van deze middelen, wat ze ook een streepje voor geeft ten opzichte van traditionele ontstekingsremmers.

Gezonde levensstijl

Naast ontstekingsremmers kan jouw manier van leven ook invloed hebben op artrose klachten. Artrose komt namelijk het meest voor bij mensen die overgewicht hebben. Het is dan ook belangrijk om te streven naar een gezond gewicht. Veel bewegen en goede voeding zijn dan ook goede manieren om artrose klachten te verminderen. Let wel op dat je niet te intensief beweegt, omdat dit juist averechts kan werken. Artrose in de knie is bijvoorbeeld een vorm van artrose die bij veel mensen voorkomt. Dit ontstaat vooral door de dagelijkse belasting van de knieën. Wanneer jij te intensief sport, kan dit jouw knieën dus overbelasten en daardoor artrose verergeren. Let dus veel op jouw dagelijkse beweging en eetpatroon om zo artrose te voorkomen!

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News