Bankdrukken hoe pak je het best aan?

Share

De sportschool neemt een belangrijke plek in, in jouw leven. In dat opzicht is het dus ook goed om hier voortdurend nieuwe kennis over op te doen. Zo is het bijvoorbeeld goed om eens te kijken hoe je het best met bankdrukken kan omgaan. De bench press was lange tijd de koning onder de kracht oefeningen. Die rol is wel een beetje overgenomen door de squat, maar dan neemt niet weg dat je nog altijd heel veel kan hebben aan een goede press. Daarom is het tijd om een aantal zaken voor altijd duidelijk te krijgen.

Bankdrukken en de rol van je rug

De belangrijkste focus die eens besproken moet worden is de rol van je rug. Dit gaat namelijk nog altijd vaak fout. Het grootste probleem daarbij is zonder twijfel dat meer en meer mannen zijn gaan geloven dat je rug zo hol moet zijn dat de Thalys er onderdoor kan rijden op weg naar Parijs. Dit is dan ook een mythe die nodig eens ontkracht moet worden. De vraag die je dan waarschijnlijk hebt, is hoe het dan wel moet. Op die manier kan je dan zeker zijn dat je het maximale uit je training haalt.

Bankdrukken? Wel hol, maar niet te

Het is wel degelijk zo dat een holle rug goed is wanneer je gaat bankdrukken. Het is alleen niet noodzakelijk om dit te overdrijven. De beste coaches die er te vinden zijn, zeggen eigenlijk allemaal hetzelfde hierover. Maak de rug een klein beetje hol, zodat deze net van het bankje af komt. Meer is niet nodig. Zo kan je optimaal je kracht benutten en train je dus ook echt de borstspieren en komt het niet op je ondersteunende spieren aan. Dit is dus ideaal om je borst dikker en groter te maken. Zo pak je het dus aan.

Wat is het voordeel?

Natuurlijk wil je dan wel weten waar het verschil in deze houdingen in zit. Zoals gezegd kan je je kracht beter inzetten. Er is echter nog een ander voordeel dat misschien wel nog zwaarder weegt. Het is namelijk ook zo dat je met een minder holle rug je kans op blessures wat kleiner maakt. Op die manier ben je dus gewoon veiliger aan het werken. Bedenk je eens hoe belangrijk dit eigenlijk is. Je bent immers wel gewoon afhankelijk van je gezondheid in het dagelijks leven. Daar moet je dus niet mee willen spelen als man.

Wanneer dan wel?

Er zijn redenen om wel met een hele holle rug te gaan bankdrukken. Alleen zijn die maar op een beperkt aantal momenten van toepassing. Dit is bijvoorbeeld aan de orde wanneer je een serieuze sporter bent. Ben je iemand die aan wedstrijden meedoet, bijvoorbeeld aan powerlifting competities, dan zal je de houding met de hele holle rug ook moeten aanleren. Dit is namelijk de competitiehouding. Alleen wanneer dit aan de orde is, is het dus goed om ook deze kant van het verhaal te leren kennen. Zo haal je er altijd het maximale uit als je gaat bankdrukken.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News