De ontwikkeling van de werkplek

Share

Ontwikkeling van de werkplek, ben je de suffe bureau eilanden met verplicht groen wel een beetje beu? Dan is er goed nieuws. Er zijn namelijk allerlei ontwikkelingen gaande die de kantoren van de toekomst een stuk leuker maken. Op die manier wordt het dus ook een stuk leuker om er te werken. Je hoeft dan nog niet eens te denken aan daadwerkelijke plekken waar dit gaande is. Het gaat meer over de algemene trends die je kan herkennen op allerlei werkvloeren door heel Nederland. Het is heel aantrekkelijk om eens te bekijken wat deze ontwikkelingen precies inhouden. Het gaat om het volgende.

Ontwikkeling van de werkplek? Maak er een community van

Gemeenschapszin is helemaal niet dood, zoals sommige mensen beweren. Het is allee verplaatst. Vroeger had je de gemeenschap in de straat, nu vind je die in de community. Daarom is het ook zo belangrijk om van plekken waar je samenkomt ook een echte community te maken. Dat betekent bijvoorbeeld dat het hele netwerk van jouw bedrijf zich in grote mate in één gebouw bevindt. Zo kan je een community vormen met de hele keten of met de hele branche. Dit is de toekomst van het werken, want zo leer jij ook veel bij van anderen.

Ontwikkeling van de werkplek? Rust en drukte gescheiden

Het is ook steeds meer de gewoonte om rust en drukte van elkaar te scheiden. Dat doe je bijvoorbeeld door speciale ruimtes in te richten waar de rust gevonden wordt. Wanneer jij met een belangrijke taak bezig bent, maar je collega’s even wat vrije tijd om handen hebben, dan schuurt dat nogal sterk. In dat geval is het dus ook fijn dat je in het moderne kantoor de mogelijkheid hebt om je even terug te trekken naar een plek waar je de ruimte en de rust hebt om de taak naar behoren uit te voeren als werknemer.

Meer beleving dan noodzaak

Er was een tijd dat het werk als een noodzakelijk kwaad werd gezien. Mensen deden liever andere dingen met hun tijd, maar het verdienen van geld was ook wel belangrijk natuurlijk. Dat is tegenwoordig wel anders. Waar eerst het plezier zoveel als mogelijk gelijk werd getrokken aan de verdiensten, is het tegenwoordig zelfs zo dat de beleving in grote mate op de eerste plaats is komen te staan. Bedrijven doen er dan ook alles aan om van een werkdag meer en meer een beleving te maken. Zo sta je nog eens graag op om eraan te beginnen.

Talloze andere ontwikkelingen

Dit is slechts een kleine greep uit wat er gaande is. Door de snelle ontwikkelingen zie je van alles gebeuren. Sommige dingen worden ook gewoon ingegeven door veranderde wetgeving. Andere dingen komen juist weer voort uit de sterke internationale concurrentie. Andere zaken kennen hun oorsprong in andere culturen die hun weg naar de Nederlandse kantoren vinden. Al met al is het daardoor dus de ideale tijd om eens een nieuwe baan te vinden, of om je werkgever aan te sporen om ook mee te gaan in alle ontwikkelingen die aan de gang zijn. Zo wordt werken weer leuk.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News