De sixties look anno nu wat is er nog over?

Share

De sixties-look doet het bovengemiddeld goed momenteel. Dat komt omdat er in de jaren 60 op een bepaalde manier naar mode werd gekeken die sterk overeenkomt met ideeën die we momenteel over allerlei zaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het lekker strak en netjes moest zijn. Daar voel jij je waarschijnlijk ook wel goed bij. Dat maakt het dus ook interessant om te bekijken hoe je dit in een hedendaagse outfit kan doorvoeren. Daarom is het dus ook goed om een aantal tips mee te nemen die je kunnen helpen.

Laat het op maat maken

Wat het ook is, laat het op maat maken. Dat is misschien wel het beste advies dat je kan aannemen als het over de look van de sixties gaat. De kleding die in die tijd gedragen werd, was ook altijd goed op maat. Vooral wanneer het om de zogenaamde mod-stijl ging was dit aan de orde. Het is dus zeker ook aantrekkelijk om eens te bekijken wat je allemaal precies op maat kan krijgen en kan laten maken om dezelfde strakke look te krijgen. Dit zal je ook een flink stuk beter laten voelen.

Sixties look? Kies voor neutrale kleuren

Ook een goede stap, is het kiezen voor neutrale kleuren. Wanneer je foto’s en video’s uit dit tijdperk terugkijkt, dan zal je opvallend veel zwart en wit terug zien komen. Ook andere neutrale kleuren kwamen echter wel met enige regelmaat voor. Dit is dus zeker ook slim om te kiezen wanneer je de uitstraling van bijvoorbeeld The Beatles in hun vroege jaren wil benaderen. Aardetinten zijn op dit moment ook heel populair in andere stromingen, dus dat komt eigenlijk wel mooi uit wanneer je deze kant op wil gaan met je stijl. Dat past mooi bij elkaar als geheel.

De horizontale streep inpassen

Als er één ding belangrijk is, dan is het wel het inpassen van de horizontale streep. Kijk maar eens terug hoe vaak je die terug ziet komen in de basisoutfits uit deze periode. Zelfs de grote sterren zworen bij de horizontale banen over hun shirts. Misschien wel de bekendste drager van het item in die periode was Andy Warhol. De man die tot op de dag van vandaag nog altijd invloed heeft. Dat zegt misschien ook wel genoeg over de reden waarom je er goed aan doet om ook wat exemplaren aan je garderobe toe te voegen.

De rol van het poloshirt in de sixties look

Het is belangrijk om te weten dat je natuurlijk ook in de sixties al stromingen had. Hoorde je wat meer bij de bovenkant van de maatschappij, dan waren de gestreepte shirts misschien niet direct iets voor jou. Dan deed je er beter aan om een mooi poloshirt aan te trekken. De polo is eigenlijk nooit meer uit het straatbeeld verdwenen. Wel is het zo dat deze de laatste tijd weer hernieuwde aandacht krijgt. Zo zijn er flink wat designers die de grenzen met dit shirt aan het opzoeken zijn. Dat kan sterk in jouw voordeel zijn.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News