Succes maken van elke werkdag

Share

Natuurlijk ben je niet elke dag even scherp en fit. Dat neemt niet weg dat je wel gewoon een aantal slimme beslissingen kunt nemen waarmee je elke dag een groot succes kunt maken. Er voelt natuurlijk niets fijner dan die euforie van succes. Als man wil je dit natuurlijk zoveel als mogelijk in je opnemen. Daarom wordt het tijd om eens een aantal vaste tactieken in je dagelijkse routine en denkwijze op te nemen. Daarmee zorg je ervoor dat het ook daadwerkelijk zo is dat je meer succesvolle dagen zal hebben. Dat doe je op deze manieren.

Elke dag is nieuw maak er een succes van

De successen en missers van gisteren tellen niet meer. Dat is geweest. Vandaag is weer een hele andere dag. Zo moet je er dus ook naar kijken. Euforie duurt natuurlijk sowieso al nooit lang, dus dat is niet lastig. Missers blijven vaak wat langer hangen. Die zeggen echter natuurlijk helemaal niets over je vermogen om de doelen die je voor vandaag gesteld hebt te bereiken. Wanneer je dit jezelf kunt voor houden, dan zal het een stuk beter mogelijk blijken te zijn om van elke dag een succesvolle dag te maken. Begin hier direct vandaag al mee.

Houd je werk veilig

Een goed voorbeeld hiervan is de moderne man die in de offshore werkt, om dit werk veilig te kunnen doen is een DELTA Offshore Training speciaal voor personeel dat werkzaam is in bijvoorbeeld de olie- en gas industrie of scheepvaart en offshore/windenergie bedrijven.

Leer ordenen

Een belangrijk deel van onze dag gaat verloren aan details. Daarbij gaat het vaak om details die de moeite van de tijd niet eens echt waard zijn. Leer daarom beter te ordenen zodat je de hoofdzaken van de bijzaken kunt scheiden. Dit geeft je bovendien ook een veel beter overzicht. Een detail is niet wat het tot een succes maakt, een detail is wat het succes dat je geboekt had alleen maar compleet maakt. Ga daarom vooral in op hoofdzaken en besteed hier niet meer tijd dan nodig aan. Zo kan je veel meer doelen bereiken in veel kortere tijd.

Houd je doelen goed bij

Om doelen te bereiken moet je ze wel eerst stellen. Bovendien moet je ze onthouden. Het zal je verbazen hoe vaak je in een verloren moment een plannetje maakt dat in je hoofd heel goed klinkt, maar waar je de volgende dag al niet meer aan denkt. Wanneer je alle ideeën die je hebt nu eens wat beter bijhoudt, dan kan je van ideeën doelen maken. Wanneer je duidelijke doelen hebt, dan wordt het ook gemakkelijker om te bepalen of je ze bereikt. Wanneer je meer doelen bereikt, dan zal je dag als vanzelf dus ook een flink stuk succesvoller blijken te zijn.

Denk vast verder

Natuurlijk kan je je doelen alleen bereiken als je er de focus op hebt. Dat neemt echter niet weg dat de wereld ophoudt met draaien zodra jij op je eindpunt bent. Daarna komt er altijd wel weer iets nieuws. Het is dus ook verstandig om waar mogelijk alvast verder te denken. Eerder zag je al dat de successen van vandaag morgen niet meer zullen tellen en dat dan weer een nieuwe dag is aangebroken. Op die dag moet je dan natuurlijk wel iets te doen hebben. Daarom is het ook zo belangrijk om vooruit te denken naar het volgende doel in je leven.

Straf jezelf niet te hard

Mocht het nu eens een keer niet lukken om een dag af te sluiten met het bereiken van een aantal doelen, wees dan niet te hard voor jezelf. Er kunnen immers allerlei aanwijsbare redenen zijn waardoor het vandaag even niet helemaal wilde lopen zoals het had moeten lopen. Alle mannen maken immers weleens fouten. Kijk naar wat er fout ging en leer ervan. Morgen, overmorgen en de dag erna zullen de kansen op succes dan direct ook een stuk groter zijn. Dat is alvast weer een fijn vooruitzicht.

dit artikel is in samenwerking met Delta Safety Training
Photo by rawpixel on Unsplash

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News