Gezond is lekker makkelijk Eten doe je zo

Share

Gezond is lekker!! Gezond eten belangrijk is voor een goede gezondheid, dat weten wij mannen inmiddels wel. Dat het ook lekker kan zijn is ook geen geheim meer. Dat het echter over het algemeen veel gedoe is, dat staat echter wel buiten kijf. Gelukkig hoeft dat niet langer zo te zijn, want je moet gewoon slim leren handelen. Door een aantal zaken handig aan te pakken wordt het een stuk simpeler om altijd gezond te kunnen eten. De volgende tips gaan je hierbij helpen zodat alles snel en compleet verzorgd kan worden. Dat is nog eens gemakkelijk.

Kennis gebruiken want gezond is lekker

Waarom maak je het eigenlijk jezelf zo moeilijk. Alles wat je moet weten om gezond te kunnen koken is immers allang ontdekt. Door de juiste kookboeken en kookblogs te kennen heb je alles wat je moet weten binnen handbereik. Voor de meeste recepten geldt ook nog eens dat je ze na één of twee keer maken onder de knie hebt. Daardoor hoeft het vaak niet langer dan een kwartier te duren om vanaf niets een volledige gezonde maaltijd op tafel te toveren. Als je daar dus eens mee begint, dan heb je meer dan de helft van het werk al gedaan.

Alternatieven zoeken voor (on) gezond is lekker

In grote mate is het gezond eten gemakkelijk in je levensstijl op te nemen. Je doet namelijk precies hetzelfde als je zou doen wanneer je gemakkelijk en ongezond zou eten. Je gaat op zoek naar alternatieven. Dus wanneer je normaal gesproken witbrood at, stap je nu over op speltbrood. Er zijn talloze van dit soort alternatieven die heel gemakkelijk kunnen zorgen dat je gezond kunt eten zonder dat het je veel tijd en moeite hoeft te kosten. Er is dus alle reden om dit in ieder geval eens wat nader uit te zoeken in en vrij uurtje de komende tijd.

Gezond is lekker de snelle variant

Wat ook altijd kan helpen, is het kiezen voor de snelle variant. Dan gaat het natuurlijk niet over fastfood, want dat moet je als man nu juist net niet doen. Het gaat er dan bijvoorbeeld om dat je smoothies neemt om je groente en fruit binnen te krijgen. Daar hoef je niet veel meer voor te doen dan de avond ervoor even wat recepten te maken. Zo hoef je dus geen tijd kwijt te raken aan het schillen, snijden en koken van je groente en fruit, maar sla je ze zo achterover in een drankje. Dat biedt veel tijdwinst.

Gewoontes veranderen

Ook niet onbelangrijk is het aanpassen van je gewoontes. Wanneer je bijvoorbeeld als jongere koffie hebt leren drinken met suiker, is de kans groot dat je dit enkele jaren later nog altijd doet. Toch verandert onze smaak door de jaren heen. Daardoor is het goed mogelijk dat je de suiker helemaal niet meer nodig hebt om de koffie lekker te vinden. Dit geldt misschien wel nog sterker als het gaat om thee. Hoe minder je toevoegt aan alle producten, hoe beter je ervan af komt. Ga dus je gewoontes eens na en kijk waar er allemaal winst te behalen is.

Kortom

Gezond eten kan heel gemakkelijk en snel worden bereikt. Slechts een aantal kleine wijzigingen, kunnen je al een heel eind op weg helpen. Door al deze veranderingen samen te voegen kan je dus al snel een flinke verandering in je leven teweegbrengen en aan de hand daarvan zal je een flink stuk gezonder en sterker voor de dag komen. Alle reden om hier dus tijd en moeite in te steken zodat je die tijd en moeite op een later moment kunt besparen en toch gewoon gezond kunt gaan leven. Dat is nog eens goed en slim bekeken als man.

Photo by Jessica Lewis on Unsplash

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News