Haal je gezondheid uit de beste smoothies

Share

Om het jezelf wat gemakkelijker te maken om een maaltijd of een tussendoortje binnen te krijgen. Kan je smoothies maken. Natuurlijk, de laatste tijd wordt er wat te veel gewezen op het verlies van voedingsstoffen door deze manier van verwerken in maaltijden, maar het is nog altijd een stuk beter dan een burger uit de muur. Dat geldt zeker wanneer je weet hoe je ze op de best mogelijke manier kan bereiden. Om het jou als man wat gemakkelijker te maken volgen hier daarom wat handige richtlijnen om je aan te houden.

Haal wat gezonde producten in huis voor de beste smoothies

In de eerste plaats is het zaak om je smoothies van de juiste stoffen te voorzien. Daarom is het in ieder geval belangrijk dat je wat gezonde producten altijd in huis hebt. Het leuke aan de smoothies is dat je op nagenoeg elke wijze kan combineren. Je hebt niet veel meer nodig dan wat groente en wat fruit en je kan aan de slag. Het voordeel is dat je niet eens hoeft te kunnen koken, want dat is helemaal niet nodig wanneer je de producten in de smoothies verwerkt voor je volgende maaltijd.

Zorg voor enkele gezonde toevoegingen

Het is belangrijk om voor enkele gezonde toevoegingen te zorgen. De middelen die je niet uit groente of fruit kan halen in voldoende mate. Het gaat dan bijvoorbeeld om gezonde vetten en dergelijke. Daarom zijn middelen als chiazaden en boters uit noten als amandelen altijd aantrekkelijk om te gebruiken. Voeg hier een klein beetje van toe aan het geheel voor je de smoothie gaat maken. Zo zorg je dat elk drankje dat je maakt alle producten en stoffen bevat die je op dagelijkse basis nodig hebt. Je kan hier ook goed in variëren als je dat wenst.

Laat je niet te veel gaan met beste smoothies

Een fout die wij als mannen vaak maken is dat we iets te enthousiast worden. Bijvoorbeeld waar het gaat om lekker zoete gezonde producten zoals fruit en honing in de smoothies. Dit is op zichzelf natuurlijk geen probleem. Al is het wel belangrijk om te beseffen dat ook natuurlijke suikers wel gewoon suikers blijven. Wanneer je er te veel van binnenkrijgt, zal dat altijd nog een negatief effect op je gezondheid hebben. In dat opzicht is het dus wel ook goed om de balans net iets meer naar groente te laten doorslaan voor jou.

Blijf voldoende variëren in ingrediënten

In principe kan je natuurlijk de ultieme smoothie maken waar alles in zit. Er is echter wel een probleem. Wanneer je die elke dag, driemaal per dag, gaat drinken, dan komt het na een aantal weken je oren uit. Veel beter is het om te variëren in de ingrediënten. Het leuke aan smoothies is dat je zoveel verschillende producten hebt die je erin kan verwerken, dat je eindeloos bezig blijft. Bovendien zijn er een aantal combinaties waar je misschien nog nooit eerder aan gedacht had die heel goed kunnen uitpakken wanneer je ze gaat drinken.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News