Het bed dat je nachtrust maximaliseert

Share

Als het gaat over goed slapen, wordt er vaak gesproken over het verbeteren van je nachtrust. Waarom zou je echter genoegen nemen met een verbetering. Dat doe je op andere vlakken van je leven toch ook niet? Daarom is het tijd om je nachtrust te maximaliseren. Daar zijn allerlei manieren voor. Het is dus goed om die zaken eens te bekijken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te bekijken hoe je de nacht doorbrengt in het bed. Daar is al het verschil al in te maken.

Het begint allemaal in “het bed”

Slapen doe je het best in bed. Beter slapen doe je in een beter bed. De beste nachtrust krijg je dus ook in het beste bed. Bedenk je ook dat je er ongeveer een derde van de tijd doorbrengt. Is het dan niet vreemd dat veel mensen het liefst willen besparen op de kosten van een goed bed? Als je er zoveel mee te maken hebt, waarom kies je dan niet voor het beste wat er te krijgen is. Zelfs wanneer daar een flink prijskaartje aan hangt. Je zal op termijn het verschil echt merken in die andere 16 uur die een dag rijk is.

Materialen van het hoogste niveau voor “het bed”

Het beste bed is het bed dat gemaakt is van de beste materialen. Dat geldt ook voor het matras dat je kiest. Denk bijvoorbeeld aan de veren in het matras. De ene veer is de andere niet. Hoe harder de veren, hoe slechter dit is. Dit geldt trouwens ook voor de vulling, maar dat er een groot verschil zit in het dons, dat zal waarschijnlijk al geen geheim meer voor je zijn. Dat heb je al gemerkt in de periode toen de kussens werden doorontwikkeld door de echte specialisten. Daar pluk je nu de vruchten van.

Denk aan alle mogelijke allergieën

Een belangrijke reden waarom onze nachtrust minder goed is dan we denken, is het feit dat we meer last hebben van stoffen en dergelijke dan we denken. Je krijgt dan misschien geen grote allergische reactie zoals je die krijgt van hooikoorts, maar je kan wel last hebben van allerlei kleine irritaties. Dit voorkomt dat je optimaal van je nacht kan genieten. Het kan één van de redenen zijn waarom je vaak ’s nachts kort wakker wordt om weer in slaap te vallen. Het beste matras en bed zijn antiallergeen. Dat maakt al het verschil hierin.

Denk ook aan alle andere factoren

Neem ook alle andere factoren mee die doorwerken in je nachtrust. Zet tijdig je televisie en je laptop uit. Stop op tijd met smartphone gebruik. Zorg voor de juiste temperatuur. Eet niet te kort voor je gaat slapen, enzovoorts. Er zijn allerlei zaken die je kan doen om te zorgen dat je net wat beter kan slapen. Het is dan ook slim om je hierop te richten en te kijken wat voor jou allemaal wel en niet werkt. Zo slaap je optimaal en zal je je alleen maar beter gaan voelen in de wakkere uren.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News