Hoe alcohol je kan helpen problemen op te lossen

Share

Alcohol is niet de oplossing, heb je altijd te horen gekregen. En toegegeven, wanneer je hele kratten wegtikt, zal dat je niet direct verder helpen als mens. Het is echter wel zo dat alcohol ook positieve kanten kan hebben voor ondernemers die het even niet meer weten. Daarom is het goed om eens te bekijken wat je eraan hebt om een wijntje of een biertje te drinken op bepaalde momenten als ondernemer. Je zal voortaan direct weten wat je moet doen wanneer je even vastloopt in het leven als ondernemer.

Alcohol het effect op je creativiteit

In de eerste plaats is het goed om te weten welk effect het drinken van alcohol op je creativiteit heeft. Het is bijvoorbeeld geen geheim dat er voldoende creatieve mensen zijn die alcohol als belangrijke brandstof gebruiken. Van muzikanten tot schilders en alles ertussen. Op die manier is er dus wel wat te zeggen voor het gebruik van alcohol. De vraag is dan alleen hoe je daar dus op ondernemersvlak optimaal van kan profiteren op de momenten dat je het echt nodig hebt. Wat kan je doen om er ook iets aan te hebben op kantoor?

De proef op de som

Recentelijk is in een onderzoek de proef op de som genomen. Dat is gedaan door een aantal proefpersonen alcohol te laten drinken, maar niet meer dan het toegestane gehalte in het bloed. Aan de hand daarvan is gekeken hoe er vervolgens gepresteerd werd. Dit werd gedaan aan de hand van een aantal creatieve problemen die zij allemaal kregen voorgelegd. Natuurlijk zijn de uitkomsten ervan vergeleken met controlegroepen. Op de manier is dus te zien dat er daadwerkelijk een positief effect op het creatieve denken is. Daar is dan dus ook het grote voordeel te halen.

De juiste maat houden met alcohol

Om er optimaal van te profiteren is het vooral belangrijk om de juiste maat te houden. Wanneer je binnen de norm blijft, dan kan je meer doen in kortere tijd. Dit komt omdat je beter in staat bent om creatief te denken. Aan de andere kant is het wel belangrijk om binnen de grens te blijven. Alcohol heeft immers ook enkele nadelige werkingen. Zo is het lastiger om je focus vast te houden. Terwijl juist ook de focus een belangrijke zaak is voor ondernemers. Je moet wel scherp en gericht blijven om successen te kunnen boeken.

Gebruik het als brainstorm

Een goede manier om van de voordelen te genieten, is door het te gebruiken voor een brainstorm. Drink wat alcohol en ga aan de slag met nieuwe ideeën. Schrijf wat plannen uit en leg ze terzijde. Wanneer je dan op een later moment nog eens aan de slag gaat ermee, kan je bekijken wat je allemaal voor ogen had toen je in een creatieve flow zat. Alleen al om die reden is het slim om hier dus optimaal van te profiteren wanneer je hier de kans voor krijgt. Zo kan je veel meer bereiken als ondernemer.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News