MAX VERSTAPPEN PRIJKT NAAST LEWIS HAMILTON OP DE COVER VAN F1®2019

1959

Amsterdam, 26 april 2019 – Codemasters en Koch Media kondigen vandaag aan dat de grootste F1-rivaliteit ooit tussen Ayrton Senna en Alain Prost opnieuw zal opleven in F1® 2019, de officiële videogame van de 2019 FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP™. Fans die de ‘F1® Legends Edition’ kopen kunnen Ayrton Senna in zijn 1990 McLaren MP4/5B besturen en Alain Prost in de Ferrari F1-90. Daarnaast krijgen ze toegang tot acht race-uitdagingen en exclusieve Senna en Prost multiplayer auto liveries. De gelijkenissen van de coureurs zijn ook aan de Career-modus toegevoegd, zodat spelers die kunnen ervaren. Deze editie met drie dagen Early Access wordt op 25 juni 2019 uitgebracht op de PlayStation®4, Xbox One-apparaten en op Windows PC (DVD en via Steam).

Om de tiende F1® game van de Codemasters Birmingham Studio te vieren, krijgen fans die de ‘F1® 2019 Anniversary Edition’ pre-orderen of kopen twee winnende auto’s van het klassieke 2010 seizoen. Het gaat om de Ferrari F10 waar Fernando Alonso en Felipe Messa in hebben gereden, alsmede de McLaren MP4-25 van Lewis Hamilton en Jenson Button. Beide komen samen met de 2010 Red Bull RB6 van Sebastian Vettel en Mark Webber en veel van de klassieke auto’s die behouden zijn uit F1® 2018. Een Limited Edition F1® 2019 Steelbook is ook beschikbaar via verschillende retailers.

Max Verstappen op verpakking
Speciaal voor de Benelux ontwikkelde de uitgever een verpakking voor F1® 2019 met daarop Max Verstappen. De cover heeft een frisse look die zich focust op de felle competitie die zich over de laatste seizoenen heeft ontwikkeld. Naast Max staat niemand minder dan Mercedes-coureur en huidig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Na de tease van een auto in de aankondigingstrailer, die enthousiast onthaald werd door fans, is F2™ officieel bevestigd met het volle 2018-seizoen beschikbaar bij launch. Het F2™-seizoen van 2019 wordt later in het jaar digitaal toegevoegd, compleet met online functionaliteit. Spelers kunnen meedoen met George Russell, Lando Norris en Alexander Albon voor ze met hun team doorgroeien naar het huidige F1®-seizoen.

De nieuwe trailer kan hier bekeken worden: https://youtu.be/ADzXRyDY5u8

“Fans kunnen op het nieuwe hoesontwerp zien dat F1® 2019 net als de echte sport de rivaliteit door de aderen heeft stromen. Daarom zijn we ook verheugd dat we de grootste rivaliteit ooit tussen Ayrton Senna en Alain Prost doen herleven”, zegt Codemasters F1® Franchise Director Paul Jeal. “Hun rivaliteit begon in het seizoen van 1984 en bereikte één van de meest dramatische climaxen ooit tijdens de eerste ronde van de Japanse Grand Pix gedurende het seizoen van 1990. Het is een rivaliteit die verder is gegaan dan de sport zelf en het wordt door F1® fans nog steeds als de allerbeste beschouwd. We weten dat onze community het geweldig zal vinden dat twee sportlegendes eindelijk in onze game zijn vereeuwigd.

We zijn ook extreem enthousiast om de FIA  Formula 2 Championship™ naar de serie te brengen. Het is altijd één van de meest gevraagde features van onze community geweest en het komt op het perfecte moment, met de drie beste racers van 2018 George Russell, Lando Norris en Alexander Albon die verder gaan naar F1® dit seizoen. We kunnen niet wachten om in de komende weken te onthullen hoe dit in de Career Mode geïntegreerd is.”

Voor meer nieuws over alle details en nieuwe features volg het Codemasters F1® gamesblog en sociale kanalen op InstagramTwitter en Facebook.