Nieuwe trend: geen stedentrip, maar een parkentrip

Share

De stedentrip was jarenlang de manier om voor korte of lange tijd op vakantie te gaan. Zo kon je de wereld pas echt leren kennen. Nu we de steden allemaal wel zo’n beetje kennen en ze met dank aan de grote ketens ook allemaal op elkaar zijn gaan lijken, is er een nieuwe trend aan het ontstaan, de parkentrip. Er zijn namelijk overal op de wereld fantastische nationale parken te ontdekken. Het gaat dan natuurlijk niet over de aangeharkte stadsparken met zo’n burgerlijk bankje. Het gaat over de mooiste natuurgebieden van de wereld.

Parkentrip begon in de Verenigde Staten

De parkentrip is een trend die is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Dat is misschien ook niet zo vreemd, want als er één land is waar veel van dit soort grote natuurgebieden te vinden zijn, dan is het dit land wel. Een reden waarom de parken ook populairder zijn geworden, is de grote drukte op heel veel plekken. Dat geldt bijvoorbeeld voor steden als New York, Los Angeles, Miami en Las Vegas. Het geldt echter ook voor de bekendste nationale parken zoals Yellowstone en de Grand Canyon. Dit heeft de andere parken populairder gemaakt.

Altijd weer net even anders

Een belangrijk voordeel van de parkentrip ten opzichte van andere soorten vakanties is dat je er echt zeker van kan zijn dat je nooit tweemaal hetzelfde krijgt voorgeschoteld. De natuur kent namelijk zo zijn eigen wetten. Door allerlei invloeden door de miljoenen jaren heen, zijn er dus allerlei verschillen te ontdekken in de verschillende parken. Zelfs in een land als de Verenigde Staten zijn er al geen twee parken hetzelfde, dus je kunt nagaan hoe dit is wanneer je het internationaal gaat bekijken. Zo kom je dus iedere keer op verrassende plekken terecht als vakantieganger.

Genieten van de rust tijdens je parkentrip

Zoals eerder gezegd is de trend van de parkentrip vooral ingegeven door de drukte die je op andere plekken in de wereld vindt. Als man wil je af en toe gewoon even geen gedoe om je heen en gewoon even alleen op de wereld zijn en genieten van de rust. Waar kan dat nu beter dan in deze parken. Bedenk je bijvoorbeeld eens hoe groot in omvang sommige parken in landen als Brazilië, Zuid-Afrika, Australië en Amerika zijn. Ook in Europa zijn bijvoorbeeld in Duitsland, Portugal en Polen mooie rustige plekken te vinden voor jezelf.

Verschillende mogelijkheden om te verkennen

Er zijn verschillende manieren om de trip te ondernemen. Ben je iemand die van actief leven houdt? Dan is het bezoeken van parken voor wandel- of fietstochten een goede optie. Er zijn veel goed begaanbare paden. Voor de avonturier zijn er een aantal plekken waar je off-road mag in de wereld. Ben je meer van het cruisen, dan zijn er goede opties om autotochten te maken, vooral in de Verenigde Staten. Je kan dit alleen doen, of met een gids, of met een groep. Wat je ook wenst, er is altijd wel een passende vorm mogelijk.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News