Online veiligheid waar let op je

Share

Het is belangrijk om iedere keer weer opnieuw aandacht te besteden aan online veiligheid. Vooral ook omdat er steeds weer opnieuw onderzoeken verschijnen waaruit blijkt dat het allemaal nog niet zo veilig is. Zo bleek recentelijk weer dat vooral in Nederland nog veel problemen zijn die verholpen moeten worden. Daarom is het tijd om eens te kijken hoe het eigenlijk met jouw veiligheid gesteld is. Wat bijvoorbeeld goed is om eens te bekijken, is hoe het gesteld is met de veiligheid van de mobiele apparaten die we allemaal zo graag gebruiken. Daar is nog veel mogelijk.

Online veiligheid van je mobiel

De mate waarin onze smartphones en tablets veilig zijn blijkt flink tegen te vallen. Zo heeft meer dan de helft van de Nederlanders weleens software gevonden die er niet thuishoorde. Dan denk je misschien dat dit tien jaar gelede het geval was. Het is echter tot de dag van vandaag zo dat dit type problemen zich voordoet. Vooral de mobiele apparaten zijn kwetsbaar doordat ze met zoveel netwerken in aanraking komen. Om die reden is er hier dus nog veel voor te winnen. Een goede reden om volgende keer extra voorzichtig te zijn op Insta.

Het probleem van grote aanvallen

Ook als je naar het grotere geheel kijkt is er wel iets aan te merken. Zo is Nederland bijvoorbeeld veel kwetsbaarder bij grote cyberaanvallen dan vrijwel alle landen om ons heen. In dat opzicht is het dus ook belangrijk om voorzichtig te zijn met je gegevens die je op andere plekken bewaart. Het is zelfs zo dat alleen Frankrijk en Engeland het net wat slechter doen dan Nederland, maar alle andere landen eigenlijk veel beter beschermd zijn tegen alle soorten aanvallen in de cyberwereld. Dit is natuurlijk een belangrijk probleem voor de maatschappij als geheel.

Zorgen voor je eigen online veiligheid

Een deel van deze problemen ligt natuurlijk in handen van de overheid. Waar het gaat om het oplossen ervan. Er is echter natuurlijk ook voldoende om zelf aan te pakken. Het is bijvoorbeeld zaak om in ieder geval te zorgen dat je er voldoende aan gedaan hebt om al je eigen zaken goed te beschermen. Dit maakt het voor cybercriminelen in ieder geval alvast een stuk minder gemakkelijk om je te pakken te krijgen. Daardoor kan je het voor jezelf ook direct een stuk leuker maken. Let wel op dat de ontwikkeling snel blijft gaan.

Online veiligheid? Leren van de buren

Nu wil je natuurlijk ook wel weten waar het dan het best verzorgd is als het gaat om veiligheid in de digitale wereld. Het antwoord zal je natuurlijk niet verrassen. Als het gaat om een hoge mate van veiligheid en het verzorgen van goede systemen, dan loopt Duitsland voorop. Daar kunnen wij Nederlanders dus wel flink van leren. Het land waar de zaken het slechtst verzorgd zijn is Roemenië. Daar is eigenlijk niet georganiseerd zoals dat in deze tijd zou moeten als het om cyberveiligheid gaat. In Nederland gaat het in dat opzicht een stuk beter.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News