personal trainer zo kies je een goede

Share

Werken aan je gezondheid staat voor jou vooral in het teken van lekker intensief trainen. Hoe pak je dit nu beter aan dan door met een personal trainer te werken? In dat opzicht is het dus ook goed om een geschikte trainer uit te zoeken. Er zijn tegenwoordig echter wel heel veel mensen die zich deze titel mogen aanmeten. Hoe weet je dus dat je de juiste man voor de taak gevonden hebt? Het is belangrijk om eens een aantal eigenschappen van de juiste trainer door te nemen. Dit maakt het gemakkelijker.

Kijk eerst naar jezelf

Het vinden van de juiste personal trainer begint bij jezelf. Het is eerst belangrijk dat je jezelf goed leert kennen. Wat is bijvoorbeeld het doel dat je nastreeft? Wil je alleen afvallen, of is het vooral ook je doel om de mouwen van je T-shirts te laten scheuren door je te grote biceps? Dit vergt namelijk twee heel verschillende vormen van aanpak. Dat betekent dus ook dat je voor het ene doel een heel ander type trainer nodig hebt dan voor het andere doel. Het is belangrijk om dit wel goed vooraf te bepalen voor jezelf.

Is het een echte personal trainer?

Een andere factor die van belang is, is het feit of de trainer wel echt een professional is. Mensen noemen zich tegenwoordig nogal snel een personal trainer. Er zijn echter wel gewoon opleidingen en cursussen die officieel erkend zijn. Die leveren ook diploma’s en certificaten op. Mannen die dit kunnen overleggen kan je dus zien als de echte professionals. Dit is wel even wat anders dan die gespierde knul uit de sportschool die je even wat goedbedoelde tips komt geven. Werken met een professional zal altijd tot betere resultaten leiden op de lange termijn voor jou.

Simpel en begrijpelijk voor de student

Stel je zelf voor als een student bij de personal trainer. Hoe denk je dan dat je het best succes kan boeken? Die vraag is natuurlijk niet lastig te beantwoorden. Wanneer de trainer het simpel en begrijpelijk kan houden, is er meer uit te halen voor jou. Dat gaat dus om de oefeningen en trainingen die je doet, maar ook om de uitleg die je erbij krijgt. Met één been op een balansbal staan met een kettlebell in je ene hand en een dumbbell in je andere hand zal je niet verder helpen.

Gezondheid gaat boven uiterlijk bij een personal trainer

Hoewel je diep van binnen natuurlijk traint om eruit te zien als The Rock, is het wel belangrijk dat jouw trainer beter weet dan dat. Natuurlijk is het doel om uiteindelijk een mooie en gespierde look te bereiken. Alleen is het niet slim om dat met gevaarlijke oefeningen en ongezonde hulpmiddelen te gebruiken. Het is veel beter om op een gezonde manier te trainen. De personal trainer die op die manier werkt en jou dat ook laat inzien, is de man die jou voor langere tijd op een goede manier kan bijstaan om grote successen te boeken.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News