Salaris tijd om er over te praten

Share

Je bent immers al enige tijd in dienst bij je huidige werkgever en je hebt je flink ontwikkeld. Het wordt dus tijd dat je daar ook wat voor terug gaat zien. Bijvoorbeeld door een hogere beloning voor je werkzaamheden te krijgen. De baas zal echter niet zomaar een zak met geld op je bureau smijten. Je zal daar eerst zelf het gesprek voor aan moeten gaan. De vraag is dan natuurlijk hoe je dit het beste aanpakt. Hoe kan je zorgen dat je salaris even net wat hoger wordt dan het nu is?

Meer salaris? Ga het gesprek aan

Om over je salaris te praten zal je in de eerste plaats het gesprek moeten aangaan. Daar is natuurlijk wel wat lef voor nodig. Aan de andere kant kan er ook niets misgaan. Je kan namelijk niets verliezen, je kan alleen maar winnen. Denk eens terug aan je sollicitatiegesprek. Ook daar heb je toen over je salaris gesproken. Dat was toch ook een prima onderhandeling. Eigenlijk moet je dit gesprek op dezelfde manier benaderen. Je tast in dit gesprek gewoon de mogelijkheden af die er liggen. Vaak is dat veel meer dan je eigenlijk had gedacht.

Vertrouwen in de goede afloop uitstralen

Wat je ook doet, doe het in ieder geval met vertrouwen. Wanneer je aan de slag gaat over je salaris, dan moet je natuurlijk wel ook geloven dat je waard bent wat je zegt dat je waard bent. Alleen op die manier kan je ervoor zorgen dat je ook echt een kans maakt op een verbetering van je positie. Het is daarom bijvoorbeeld ook goed om eens om je heen te kijken en rond te vragen wat anderen in een vergelijkbare positie verdienen. Bedenk wel dat niemand graag over zijn salaris praat. Wees discreet.

Leer goed onderhandelen

Het kan de moeite waard zijn om je eens te verdiepen in onderhandeling technieken. Zoals je baas niet zomaar een zak met geld op je bureau gooit, zo zal je baas ook niet direct na je eerste zin toegeven. Het is wel belangrijk dat je weet te overtuigen, maar dat je ook aanvoelt wat het maximaal haalbare is. Ee verdubbeling van je salaris eisen terwijl je baas 5% verhoging voorstelt is natuurlijk niet realistisch. Het is zaak om te zorgen dat je leert onderhandelen zodat je naar het beste resultaat toe kan werken in de gesprekken met elkaar.

Salaris is meer dan geld alleen

Bedenk je dat er meer is dan geld alleen. Denk bijvoorbeeld aan allerlei secundaire arbeidsvoorwaarden. Wat heb je nu wel en wat heb je niet? En wat zou je wel willen hebben. Wanneer je dit op een goede manier kan beantwoorden, dan kan je dit ook als ijzer in het vuur werpen. Op die manier kunnen jullie er prima uitkomen. Door te werken aan je secundaire voorwaarden kan je bijvoorbeeld je kosten terugdringen, waardoor je dus uiteindelijk ook je positie in het leven sterk kan verbeteren. Dit is daarom dus ook de moeite meer dan waard.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News