Salarisverhoging? De manier dit om te realiseren

Share

Hoe goed je ook verdient, het kan natuurlijk altijd wel beter. En soms is het gewoon nodig om wat meer salaris erbij te krijgen. In dat opzicht is het dus ook goed om te weten hoe je het beste een gesprek voor een salarisverhoging kan aanpakken. Er zijn namelijk een aantal zaken die je altijd moet doen om je kansen op succes net even een beetje te verhogen. Het is vooral zaak om een goede inschatting van de situatie te maken. Dit helpt je aan net wat meer aan het eind van maand.

Salarisverhoging? Wees overtuigd van je waarde

In de eerste plaats is het goed om naar jezelf te kijken. Hoe goed ben je in je werk? Krijg je meer voor elkaar dan collega’s of vakgenoten? Dan moet je daar ook naar behoren voor beloond worden. Anderen weten dit immers ook. Dat betekent dus dat er best wel een andere plek is waar je meer kan verdienen. Dit gebruik je niet als dreigement naar je baas, maar je kan op zijn minst iedereen attent maken op de situatie. Zo is de kans van slagen net wat groter dan in andere gevallen.

Kijk naar de ontwikkelingen in de branche

Niet alleen jouw waarde als mens, maar ook de waarde van jouw werk is een belangrijke factor. Hoe zit het met het gemiddelde salaris in jouw branche. Hoe ontwikkelt zich dit? Kijk ook naar de hoge pieken in de branche. Hoe verhoudt dit zich allemaal tot de vergoeding die jij iedere maand mag verwachten? Wanneer die meer en meer scheef aan het groeien is, dan heb je een goede basis om net wat meer te vragen aan je werkgever. Goede kans dat het je nog zal lukken ook door deze gerichte aanpak.

Salarisverhoging? Houd de stappen klein

Een hoger salaris krijgen is gemakkelijker wanneer je realistische doelen stelt. Wanneer je een klein percentage meer vraagt, dan is het vrij goed mogelijk dat de werkgever daarmee instemt. Doe je dit met wat kortere tussenpozen, dan zal je uiteindelijk meer hebben. Wanneer je namelijk in één keer een flinke verhoging voor elkaar krijgt, blijf je daarna veel langer stilstaan. Waarmee je je met je eigen gretigheid dus eigenlijk op de lange termijn tekortdoet. Zorg dus dat je realistische doelen stelt als het gaat om het salaris dat je wil gaan verdienen met het werk dat je doet.

Laat het ook voortdurend zien

Tot slot is het belangrijk om niet alleen naar het moment van de verhoging te kijken. Zorg dat je altijd op je scherpst bent. Laat altijd zien dat je het waard bent om net wat meer te verdienen. Op die manier maak je de kans veel groter dat het moment waarop je het gesprek aangaat ook het juiste moment is. Je zorgt ervoor dat je je werk goed doet en dat je van meerwaarde bent voor het bedrijf waar je werkzaam bent. Op die manier ben jij de man waar ze voor willen betalen.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News