Leven zonder smartphone? Nederland is benieuwd

Share

Leven zonder smartphone? Het klinkt misschien als een grap. Toch is het echt waar. Hoewel de smartphone pas net iets meer dan een decennium in ons leven is, weten de meesten niet meer hoe het was om zonder dit apparaat te leven. Opvallend is dan ook dat een steeds grotere groep benieuwd is hoe het leven eruit zou zien als de kleine internet kastjes niet altijd binnen handbereik waren. Er zijn dan ook een aantal zaken waar mensen op letten. Bijna 40 procent van alle mensen is hier dan ook veel mee bezig de laatste tijd.

Meer mannen dan vrouwen leven zonder smartphone

Wat opvalt is dat mannen minder gehecht zijn aan hun smartphone dan vrouwen. Er is een veel grotere groep mannen die het wel best zou vinden als de telefoon verdween uit het dagelijks leven. Sterker nog, zij zouden het zelfs helemaal zonder telefoon kunnen. Dat betekent dus dat niet alleen wifi en 4g verdwijnen, maar ook de mogelijkheid om te bellen en gebeld worden. Een deel wil echter wel terug naar de tijd dat we gewoon nog met een Nokia en een Sony-Ericsson rondliepen. Daarbij is het ze vooral om specifieke situaties te doen waarin dit speelt.

Effect op vele sociale situaties

Waar het de meeste mensen vooral om gaat, is het effect op sociale situaties. Vaak is het zo dat mensen in gezelschap meer naar de schermpjes dan naar elkaar kijken. Om over het voeren van een gesprek nog maar te zwijgen. Dit is in de ogen van de meeste mensen vooral erger geworden toen de smartphone is opgekomen. Wanneer deze dus weer zou verdwijnen, dan zou dit ook de omgekeerde beweging maken. Er zou dan weer meer contact in sociale situaties gaan ontstaan. Dit maakt het juist ook zo aantrekkelijk om te doen voor hen.

De telefoon op 1

De grootste ergernis ligt niet bij de man zelf. Het is juist zo dat de meeste mannen zich ergeren aan het gedrag van de gesprekspartner. Wanneer die een telefoon pakt middenin het gesprek om op een app te reageren of om zomaar sociale media te gaan checken, is dit zeer storend. Tenminste, zo wordt dit door de meesten ervaren. Opvallend is dan ook dat de groep vrouwen die dit doet veel groter is dan de groep mannen. Terwijl dit onder jongeren nog meer gebeurt dan bij de wat oudere generaties al het geval is.

Leven zonder smartphone? Concentreren je op andere dingen!

Het verdwijnen van de smartphone zou een flinke verandering in de lifestyle te weeg kunnen brengen bij veel mensen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er meer aandacht voor bijvoorbeeld een film of een serie zou zijn. De telefoon is dan geen lokker meer. Daarnaast is het dus zo dat er weer meer met elkaar de interactie wordt gezocht. Het is daarom dus wachten op een groep onderzoekers die het aandurft om al deze aannames ook eens aan wetenschappelijke testen te onderwerpen. Zo is er een sluitend antwoord op de vraag te krijgen. Werkt dit echt of niet?

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News