Succesvol? Zorgen dat je doet wat je zegt

Share

Wie succesvol wil zijn in het werkzame leven, moet iets te bieden hebben. Zo moet je bijvoorbeeld altijd kunnen leveren. Dit kan je op meerdere manieren bekijken. Wat in ieder geval goed is om te weten, is dat je altijd moet doen wat je zegt. Wanneer je een man van je woord bent, dan zal dat gewaardeerd worden op de werkvloer en krijg je meer voor elkaar. Maar wat betekent dat eigenlijk? En hoe zorg je dat jij die eigenschap ook optimaal ontwikkelt? Het is interessant hier eens op in te gaan.

Succesvol ontwikkelen doe je naast de werkvloer

Wanneer je iemand wilt zijn die altijd doet wat hij zegt, dan heb je wel heel veel ruimte om dat te ontwikkelen. Dat doe je bijvoorbeeld door juist in je privéleven te zorgen dat je alle zaken goed op orde hebt. Wanneer je iemand belooft om te helpen met een klus, dan doe je dit ook. Of wanneer je belooft iemand op te halen of weg te brengen, zorg je dat je klaarstaat met je auto. Wanneer je dit meer en meer doet, wordt het uiteindelijk een tweede natuur die je goed van pas komt.

Succesvol? Eerlijk naar jezelf en anderen!

Wat vooral belangrijk is, zeker als het op zakelijke aangelegenheden aankomt, is dat je eerlijk bent naar jezelf en naar anderen. De belangrijkste reden waarom je beloftes niet nakomt is omdat je de belofte groter maakt dan wat er in realiteit mogelijk is. Je kan een klant wel 1.000 stuks beloven, maar wanneer je maar capaciteit hebt voor 700 stuks, dan kom je toch ergens dertig procent tekort. Dit komt je natuurlijk niet ten goede. Eerlijkheid wordt nog altijd meer gewaardeerd dan we durven aan te nemen in situaties waarin we kwetsbaar zijn als ondernemer.

Zeg ook gewoon nee

Er zijn situaties waarin je onmogelijk iets kan betekenen voor de mensen waar je mee of voor werkt. In dat geval is het gewoon beter om dat te zeggen. Dit is eigenlijk niet heel anders dan eerlijk zijn over de verwachtingen. Zeggen dat het niet mogelijk is, is nog altijd beter dan doen alsof het wel zo is of een slap excuus leveren. Dit zal je namelijk niet in dank worden afgenomen. Dan kan je veel beter gewoon open zijn over de verwachtingen die er zijn. Dit zal je altijd ten goede komen als ondernemer.

Blijf aan je vaardigheden werken

Je beloftes leren stellen en nakomen is een proces dat niet zomaar even klaar is. Het is van belang om hier voortdurend aan te blijven werken. Blijf vooral ook scherp op het feit dat je eerlijk bent over wat je wel en niet aankan en welke zaken je helemaal niet kunt realiseren. Dit zal altijd het moeilijkste blijven, maar zal je uiteindelijk wel het meest kunnen brengen als het op zakelijk succes aankomt. Al deze tips gelden natuurlijk voor werknemers net zo goed als voor zelfstandig ondernemers. Neem ze dus altijd mee in je werkzame leven.

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News