Verzorgen van je huid iets voor de Moderne man

Share

Gezond leven is belangrijk, maar dat betekent niet dat je er ook gezond uit zal gaan zien. Daar is wel iets meer voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan verzorgen van je huid. Dit zal je jezelf moeten aanleren om ervoor te zorgen dat je een net wat betere uitstraling krijgt. Dit is belangrijk, want een goede uitstraling opent heel veel deuren. Gelukkig is het ook nog eens zo dat het zelfs voor mannen niet lastig hoeft te zijn om hiervoor te zorgen. Je hoeft namelijk niet uren voor de spiegel te staan om toch optimale resultaten te bereiken.

Verzorgen van je huid: Simpel houden

Wat in ieder geval van belang is als het om het verzorgen van je huid gaat, is dat je zorgt dat je het simpel houdt. Er zijn zoveel crèmes en gels die je zou kunnen smeren, dat je er dagen mee bezig zou kunnen zijn. Toch is de meest effectieve methode nog altijd gewoon simpel houden. Dat is ook goed mogelijk, want er zijn allerlei heel gemakkelijk te krijgen producten die je kunt gebruiken om toch te zorgen dat je er gewoon heel goed uit gaat zien. Dit is dus ook altijd aan te raden om te doen als man.

Drinken om je huid te verzorgen

Om te beginnen moet je zorgen dat je voldoende drinkt. Twee liter, maar liever tussen de twee en drie, per dag is wel echt noodzakelijk om allerlei processen in het lichaam op gang te houden. Eén van die processen is het gezond houden van je huid. Door te zorgen voor voldoende vocht blijft je huid soepel en sterk. Let er wel op dat je het dan wel echt over water hebt. Dus water en thee zijn goed, maar alle andere dranken zijn een stuk minder aantrekkelijk. Vooral koffie en alcohol kunnen voor het verzorgen van je huid een uitdrogend effect hebben op je huid dus pas hiermee op.

Bewegen en ontspannen

Ook een goede tactiek om je huid lekker soepel en gezond te houden is veel bewegen. Door te bewegen maakt je lichaam immers allerlei gezonde stoffen aan die bijvoorbeeld zorgen dat je rustiger en vrolijke wordt. De directe effecten hiervan op de huid zijn op allerlei manieren waarneembaar. Die wordt minder vet, rimpelt minder en je hebt minder last van bacteriën. Tegelijkertijd sta je met voldoende bewegen aan de basis van voldoende ontspanning. Dat is dan weer een ander hulpmiddel om te zorgen dat je huid er net iets beter voor blijft staan. Zo heb je dus dubbelop voordeel hiervan.

Op tijd naar bed is goed voor de verzorging van je huid

Dat schoonheidsslaapje waar je al sinds je kinderjaren zo veel over hoort, dat bestaat dus echt. Wie voldoende nachtrust krijgt, zal dit onder andere terugzien aan de manier waarop de huid reageert. Hoe beter je rust, hoe gezonder je huid blijft. Een manier waarop je dit ziet is de teint die je hebt. Een andere manier waarop dit waarneembaar is de mate waarin je huid vettig is. Als je voldoende slaapt heb je hier namelijk flink minder last van. Dit is dus vergelijkbaar met het zoeken naar ontspanning. Beide moeten dan ook goed verzorgd zijn om het beste resultaat te boeken.

Ongezonde gewoontes

Tot slot is het nog belangrijk om een algemene tip ter harte te nemen waar alle mannen, met of zonder gezonde huid, hun voordeel mee kunnen doen. Je moet namelijk stoppen met ongezonde gewoontes. Denk dan aan gemakzucht als het gaat om je voedingskeuzes. Ongezond eten zorgt voor een ongezonde huid. Denk ook aan roken. Stoppen met roken heeft effect op je lichaam op allerlei fronten. Eén van die fronten is je huid. Daar kan geen enkele crème tegenop. Stoppen met roken is dus de absolute sleutel als het gaat om de meest gezonde uitstraling die je kunt wensen.

Photo by Warren Wong on Unsplash

Jeroen
Jeroen
Jeroen een moderne man ten top. Online altijd opzoek naar de laatste nieuwtjes en als moderne man een genieter van het moderne leven vragen aan Jeroen? : info@modernemannen.nl

Read more

Local News